Mascherano ser mot Beijing

Javier Mascherano legger ikke skjul på at han ønsker å spille i de olympiske leker. Liverpools midtbaneanker ser fram til å møte sin forgjenger Didi Hamann i dag.

Det har vært klart en stund at Liverpool kan risikere å være uten Javier Mascherano ved starten av neste sesong, da 23-åringen sannsynligvis blir kalt opp til å være med i OL for de regjerende mesterne Argentina. En turnering som ender 23.august, mens Liverpool skal spille kvalifiseringskamp for Champions League 12/13.08 og Premier League starter 16.08.

Partene har lagt dette til side så lenge det har vært viktige kamper igjen å spille denne sesongen, men nå bekrefter Javier at han ønsker å representere sitt land i Beijing.

- Det er en vanskelig situasjon, men det er viktig for hvilken som helst fotballspiller å kunne vinne OL, forteller Mascherano.

- Jeg vet at Liverpool har en stor kamp på samme tid, men vi vil avgjøre det i samråd med manageren. Vi har ikke snakket om det siden vi har spilt viktige kamper, men nå har vi tid.

- Jeg ønsker å spille for mitt land.

Aller først er imidlertid Javier Mascherano med i troppen som i dag spiller mot Manchester City. Der kan han komme til å stå overfor Didi Hamann, som Liverpools supportere vil gi en varm velkomst til Anfield etter de årene hvor tyskeren var bakerste mann på midtbanen slik Masch er det i dag.

- Han er en legende her og en fantastisk spiller, sier Mascherano til klubbens hjemmeside om Hamann.

- Jeg prøver hele tiden å lære fra slike store spillere. Jeg vet at han hadde suksess her, og selv om jeg ikke kjenner ham personlig vet jeg hvilken spiller han er og at han er en fin fyr.

- Det er viktig å vinne mot City slik at vi kan avslutte sesongen på best mulig måte.

- Det er vanskelig, siden vi alle ønsket å være klare for Moskva, men vi kan ikke gjøre noe med det nå. Nå må vi få en god avslutning og gjøre det vi kan for å bli bedre til neste sesong.

- Personlig er jeg fornøyd med sesongen siden jeg har fått spille mange kamper for Liverpool, og det var også en fantastisk følelse å score mitt første mål foran The Kop. Det viktigste var likevel at jeg signerte en kontrakt som betyr at jeg vil være her også de neste fire årene. Det betydde mest for meg.

- Det kan være at jeg ikke fikk noen titler eller medaljer fra denne sesongen, men det er fortsatt tid og jeg vil gjøre hva jeg kan for å vinne noe til neste år.