Mascherano spiller ikke mot Wigan

Rafael Benitez avslører at han ikke kommer til å benytte Javier Mascherano i morgen. Manageren søker også forklaring på hvorfor Torres alltid blir skadet med landslaget. Zaki klar for Wigan.

- Javier Mascherano vil ikke spille mot Wigan i morgen, ettersom han ikke kom tilbake fra Sør-Amerika før sent i ettermiddag, uttaler Rafael Benitez til Sky Sports News.

Flere skader på landslaget
Benitez legger heller ikke skjul på at han er misfornøyd med at Spania bruker Fernando Torres i kamper hvor de ikke har reelt behov for å benytte ham. Liverpool-manageren hevder at hans stjernespiss pådrar seg flere hamstringskader med landslaget enn han gjør med klubblaget.

- Spillere som spiller flere kamper enn sine kolleger blir utsatt for en større risiko. Du ønsker å beholde dine nøkkelspillere. Torres spilte bra for oss nå, og gjorde mål. Han er virkelig viktig for oss. Det er et stort problem for oss at vi nå mister ham i 3-4 kamper, uttaler Benitez til Sky Sports News.

- Han har pådratt seg tre hamstringskader under landslagsoppdrag, så det er noe vi må analysere. Med oss går det bra. Han har hatt en skade på halvannet år i forbindelse med kamper og trening for klubblaget. Med landslaget har han vært skadet tre ganger. Vi må finne ut hvorfor.

- Dere vet hva jeg mener om landskamper, så jeg er virkelig skuffet. For meg er det åpenbart at han spiller for mange kamper. Det ville vært enklere om vi kunne beholde ham her. Det gjelder også de andre spillerne, uttalte Benitez og antydet at det var fullstendig unødvendig av Spania og benytte Torres i 3-0 seieren over Estland i Tallinn sist lørdag.

- Han spilte to kamper på fem dager, og en av dem var mot en nasjon langt unna toppnivå. Det kan unngås, med et mer fornuftig laguttak.

- Noen ganger er motstanden svak i landskamper. Kamper som man antas å vinne 5-0, 6-0 og 7-0 er ikke viktige. Nå har vi tre kamper på ni dager hvor vi må klare oss uten Torrres. Det er ikke noe særlig for laget vårt.

- Jeg snakket med Spanias trenere før kampene, og jeg snakket med spilleren. Han sa han var skadefri og i form. Men vi må ta i betraktning at dette har skjedd tre ganger på rad nå under landslagsoppdrag.

- Det er de samme spillerne, de beste spillerne, som spiller både i Champions League, VM, EM og OL. Vi betaler enorme summer for store spillere, og utbetaler store bonuser til dem, og så kan de være ute i flere uker på grunn av skader de har pådratt seg under landslagsspill.

450 kamper for Gerrard
På den positive siden er Benitez glad for at Steven Gerrard virker å være i kanonform igjen. Liverpool-kapteinen vil spille sin kamp nummer 450 for klubben i morgen, og samtidig marker matchen at han har vært lagkaptein i fem år.

- Steven er en veldig god spiller, uansett hvor på banen han blir brukt. Nå spiller han bra både for oss og for England. Det er gode nyheter både for oss og for landslaget. Han har operert i ulike roller så langt, og det vil han kanskje gjøre i fremtiden også. Men han håndterer det. Fabio Capello tenker på samme måte som meg, og vet at Steven kan gjøre det bra i flere ulike roller.

- Kanskje er han best som sentral midtbanespiller, kanskje er han best i en annen posisjon. Uansett vil han gjøre jobben, og gjøre den godt. Vi har snakket om Gerrards beste posisjon i årevis. Men alle vet han er en god spiller, uansett hvor han måtte spille.

- Han kan operere i en fri rolle også. Alt avhenger av lagkameratene rundt ham. Gis han frihet må noen annen ta de defensive oppgavene. Det kan være bra. Nøkkelen ligger i at han spiller bra.

Zaki spilleklar
Wigans spisskomet Amr Zaki melder på sin egen nettside at han er spilleklar til morgendagens kamp mot Liverpool. Spissen spilte ikke for Egypt på søndag på grunn av en muskelskade på baksiden av leggen.

- Jeg trente med laget i formiddag, og følte meg ok, sier Zaki.