Matchvinner Keane

Lagkamerat Steven Gerrard hyller sommerens dyre kjøp som til tross for scoringstørke nå begynner å finne formen i helrødt.

Robbie Keane har vært på banen i ti offisielle kamper for Liverpool etter overgangen fra Tottenham i sommer, og har ennå til gode å ta scoringsaltoen med en liverbird på brystet. Et faktum media utvilsomt vil merke seg også framover. Mot Everton på lørdag var imidlertid Liverpools nye nr.7 involvert i begge scoringene i 2-0 seieren og viste noe av sitt beste spill siden han kom til den røde delen av Merseyside. Steven Gerrard mente etterpå at iren hadde spilt som en matchvinner.

- Jeg vet at Nando (Fernando Torres) viste klasse og hvor effektiv han kan være, men for meg var Robbie Keane i like stor grad en kandidat som banens beste, sa Stevie G etter triumfen på Goodison Park.

- Han var strålende, og gjorde alt du kan forvente av ham. Han var en matchvinner fordi Everton ikke kunne håndere hans pasningspill og bevegelse.

- Han gjorde en glimrende kamp og viste hvorfor manageren har investert så mye penger for ham. Jeg satte meg ved siden av Robbie i garderoben etter kampen og sa at "du var glimrende". Det var velfortjent ros etter en slik stor og uselvisk prestasjon.

- Alt du kan forlange fra en spiller er at han gir alt for laget og vinner kampen for deg. Robbie gjorde det perfekt og det vil hele tiden være nok for oss.

- Alle vil snakke om at Robbie må score, men ikke oss. Det spiller ingen rolle for oss, da han kan være en matchvinner uten å score. Hans to pasninger i forkant av målene var fra øverste hylle, og var nøyaktig hva vi ønsker fra ham.

- Det vil bli pratet om mål helt til han scorer sin første, og den er ikke langt unna. Tro meg. Og du vet at når den første kommer vil det bare være starten på mange scoringer.

- Denne karen er kvalitet. Du kan se det og se hvilken intelligent fotballspiller han er.