MBG vil kjempe for Downing

Liverpool synes å posisjonere seg for et helhjertet fremstøt for å styrke stallen. Et konkret bud forventes før transfer deadline, og Stewart Downing er en av kandidatene.

Lokalavisen i Middlesbrough, Evening Gazette, hevder i ettermiddag at Middlesbrough vil svare med "ikke til salgs" dersom Liverpool kommer med et bud på Stewart Downing i løpet av neste uke.

1.september er siste frist for å sikre seg spillere i dette transfervinduet, og Liverpool synes å gjøre seg klar til et stort bud. Trolig vil dette skje etter at man har spilt onsdagens returkamp mot Standard Liege i 3.kvalifiseringsrunde. Greier de røde biffen mot belgierne vil gruppespill i Mesterligaen garantere et tosifret antall millioner pund med ekstra inntekter.

Det er liten tvil om at de røde er interessert i Albert Riera hos Espanyol, og man har forhørt seg om en mulig pris for venstrevingen, men vi tviler likevel på om det har kommet et offisielt bud fra Anfield.

Redaktør Dave Usher på nettstedet liverpoolway.co.uk skriver i sin kamprapport fra 2-1 seieren mot Middlesbrough at Stewart Downing etter kampen hadde samtaler med ledelsen i Liverpool FC. I motsetning til hva Evening Gazette hevder tror man på Merseyside at Downing er mer enn klar til å komme til Anfield dersom det legges en sjekk på bordet som kan aksepteres hos Middlesbrough. Tottenham kjøpte nylig David Bentley fra Blackburn for £15M, og Downing vil ligge i samme prisklasse.

Kilder nær Liverpool FC fastholder også at man ikke anser en mulig avtale for Gareth Barry som død og begravet, selv om det ventelig vil kreve at Aston Villa under press fra Barry selv reduserer prisen for en spiller som ikke vil være tilgjengelig i gruppespillet i Champions League.

Riera, Downing og Barry synes å være de transfermålene som Benitez nå konsenterer seg om, og manageren vil også håpe å styrke sin transferpott ved å selge en eller flere av Pennant, Voronin, Finnan og Itandje. Vi snakker da trolig om at Rafa vil prøve å hente inn en av de tre nevnte, dersom ikke et salg av Xabi Alonso i 12. time skulle gjøre at han kan få muligheten til å hente både Barry og en av de to vingene.

Onsdag kveld vil han trolig vite mer om hvor han kan sette støtet inn.