McManaman tror Liverpool slår Real

Steve McManaman har spilt for begge klubber. Nå hevder han at Liverpool er favoritter mot Real Madrid. Gode minner for Alan Kennedy. AFC med Justice på brystet? 20 000 kroner til Anne Williams.

Oppstandelsen etter gårsdagens trekning av 1/8-finalene i Champions League har ikke dødd helt hen enda. 36 år gamle Steve McManaman ser kanskje frem til de to kampene mellom Real Madrid og Liverpool med større interesse og entusiasme enn de fleste. Han har nemlig spilt for begge de to klubbene. To klubber som til sammen har vunnet Europacupen/Champions League hele 14 ganger.

- Akkurat nå er Liverpool favoritter. De trenger egentlig bare å gjøre ett mål på Bernabeu, og de scorer vanligvis på bortebane, uttaler McManaman til Radio Marca.

- Denne sesongen har Liverpool vært bedre på bortebane enn på hjemmebane, noe som kan vise seg å bli en viktig egenskap i Champions League. For meg er den viktigste faktoren alle skadene til Real Madrid. Kan de stille et sterkt lag i februar, er utfallet uvisst. Real har en utrolig historie i denne turneringen.

- Jeg tror begge lag vil fremstå som mer balanserte i februar, men akkurat nå er Liverpool favoritter, selv om de heller ikke spiller bra i Fernando Torres sitt skadefravær. Liverpool er avhengige av Torres, konkluderer McManaman.

Gode minner for Kennedy
Champions League-trekningen brakte også frem gode minner for Alan Kennedy. Venstrebacken som scoret seiersmålet da Liverpool slo Real Madrid 1-0 i Europacupfinalen i 1981.

- For øyeblikket er jeg faktisk mer opptatt av Premier League. Først og fremst ønsker jeg at Liverpool skal konsentrere seg om ligaen og kampen mot Arsenal i morgen. De må gjøre alt som står i deres makt for at de fortsatt topper ligaen når de reiser til Madrid i februar, uttaler Kennedy til Liverpool Daily Post.

- Men dette er en fantastisk trekning, spesielt for fansen. Mange jeg har snakket med var tilstede i Paris for 27 år siden, og husker hvordan vi vant Europacupen, legger han til.

- Selvsagt bringer det tilbake gode minner for meg også. Jeg kan aldri glemme den kvelden. Men dette blir noe helt annet. Nå skal lagene møtes over to kamper. Jeg tror Liverpool går videre. Real har en midlertidig manager i Juande Ramos, og jeg håper han ikke klarer å snu trenden hos dem før disse kampene.

AFC Liverpool vil støtte Hillsborough-familiene
AFC Liverpool planlegger å spille med en oppfordring om støtte til de 96 ofrene for Hillsborough-ulykken på sine drakter resten av sesongen. I april vil det være 20 år siden ulykken, og dette ønsker AFC Liverpool å markere på denne måten.

Nå sender amatørklubben en søknad til Vodkat League om å få tillatelse til dette.

20 000 kr til Anne Williams
Den mangeårige Liverpool-supporteren Olav Rosvold har denne høsten stått bak en innsamlingsaksjon for Anne Williams. Kvinnen som mistet sønnen Kevin i Hillsborough-ulykken kjemper fortsatt for å få britiske myndigheter til å ta ansvar for ulykken. Hennes sak skal snart opp i Menneskerettsdomstolen i Haag, og den lange kampen for rettferdighet har tært kraftig på familieøkonomien.

Rosvold melder at han så langt har fått inn drøyt 20 000 kroner som skal gå til kampen for rettferdighet for Kevin Williams, og han ønsker å takke alle som har bidratt. Disse pengene vil bli overrakt Anne Williams like over nyttår. Derfor setter Olav strek for innsamlingsaksjonen den 1.januar 2009. Den som ønsker å bidra med ytterligere midler til kampen for rettferdighet, må derfor gjør ord til handling før nyttår.