Mer info om Dossena

Andrea Dossena ble offisielt Liverpool-spiller i går. Backen med én landskamp for Italia imponerte for Udinese i Serie A forrige sesong, men hva mer vet vi om vår nyervervelse?

Liverpoolfc.tv har satt en liste med ti punkter som er verdt å vite om venstrebacken.

* Andrea begynte å spille fotball for Fanfulla, et amatørlag fra Lodi. Han gikk til Hellas Verona da han var 14 år. I løpet av karrieren har han også spilt for Treviso, i tillegg til Udinese.

* Han like å lese krimromaner og lytte til musikk. Han er også glad i å reise, og har besøkt Mexico, Maldivene og USA.

* Andrea blir den første italienske landslagsspilleren til å spille for Liverpool.

* Dossena debuterte i Serie A for Hellas Verona 18. november 2001, i et lokaloppgjør mot Chievo. Verona vant kampen 3-2.

* I mai 2008 uttalte backen om sin lidenskap for de røde. - Liverpool er et stort lag. Og det er stort å bli satt i forbindelse med en slik berømt klubb. Jeg vil spille i Champions League. De røde har allerede vunnet den turneringen, og de spiller ofte store kamper. I England er de på samme nivå som Manchester United.

* Den 180 cm høye forsvareren spilte 35 kamper og scoret to mål for Udinese sist sesong. Et av målene var et en praktscoring mot Juventus. I Udinese spilte han med nummer åtte på drakten.

* Venstrebacken var ni år i Hellas Verona, og han regner dem fortsatt som et av sine favorittlag. - Jeg kommer aldri til å glemme Verona. De vil alltid ha en plass i mitt hjerte.

* I oktober 2007 fikk Andrea sin første og hittil eneste landskamp for Italia, mot Sør-Afrika i en privatlandskamp. Debuten var positiv siden han sto for en målgivende pasning. I 2000/01 fikk han fire kamper for Italia U21.

* Andrea hadde langt hår i mange år, men bestemte seg for å barbere hodet før starten av forrige sesong. - De fortalte meg at jeg så sint ut med den hårklippen, så jeg var nødt til forandre den.

* 26-åringen er født 11. september, og har samme fødselsdag som Tyskland-legenden Franz Beckenbauer og den amerikanske sangeren Moby.