Mot to år i Hellas for Leto

Alt det formelle med Letos overgang er foreløpig ikke klart, men argentineren ser frem til å spille for Olympiacos. Slutt med overårige spillere i OL?

Sebastian Leto ankom Athen sendt i går kveld, og vil sannsynligvis skrive under på en toårig låneavtale med Olympiacos i løpet av dagen.
- Olympiacos er en utfording for meg. Jeg vet at jeg vil være her i to år, fortalte Leto til Olympiacos' nettsted i natt.

- Jeg har hatt to uker med preseasontrening med Liverpool, og jeg tror at vil være klar til å gjøre hva som trengs.

- Olympiacos er et stort lag som kjemper om på alle fronter i hellas og i Champions League.

- Laget har noen gode spillere, en kjent trener og fanatiske tilhengere som alltid inspirerer dem.

Slutt med overårige spillere i OL?
Liverpool må klare seg uten Javier Mascherano, Lucas Leiva og Ryan Babel i de første kampene av sesongen. Trioen er opptatt med spill i de olympiske leker. Flere europeiske klubber har vegret seg for å frigi spillere til turneringen, men FIFA har krevd at alle spillere under 23 år skal delta. Sepp Blatter henviser til en forskrift vedtatt av kongressen i 1988. Barcelona, Werder Bremen og Schalke har appellert avgjørelsen inn for Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS) i håp om at spillere som Lionel Messi slipper å være med i i lekene.

Rafael Benítez var ikke begeistret for å la Ryan Babel reise etter at nederlenderen akkurat var tilbake fra en ankelskade han pådro seg rett før EM startet. Rafa håpet også å beholde Mascherano etter at han ble valgt som en av de overårige spillerne for Argentina. FIFA og den internasjonale olympiske komité vurderer å kutte ut slike kvoter for fremtidige mesterskap, og la turneringen kun gjelde rene U23-lag.

FIFA-president Sepp Blatter oppfordret i går klubbene til å la spillerne spille, men han innrømmet at en vurdering er nødvendig foran London 2012.

- I fremtiden tror jeg det er nødvendig at har vi er tydelige og har en presis regel, sier Blatter.

- For å unngå misforståelser er det besluttet for 2012 at hele tilstedeværelsen av fotball i de olympiske leker skal bli diskutert sammen med IOC straks 2008-lekene er over.

- Den diskusjonen vil være åpen, og er for å få en klar og tydelig situasjon for OL i 2012, som vil bli avholdt iLondon.

FIFA presenterte sin sak til Den internasjonale voldgiftsretten for sport i går kveld, og Blatter forventer en endelig avgjørelse i løpet av de neste 48 timer.

- Det er ikke bare et spørsmål om solidaritet. Det er også et spørsmål om respekt for den olympiske ånd å la de unge spillerne få erfaring