Ny Hillsborough-kamp mot Celtic

Den første kampen Liverpool spilte etter Hillsborough-ulykken var en veldedighetskamp mot Celtic. I april neste år skal lagene møtes på nytt for å markere at det har gått 20 år siden tragedien.

Lagene til Liverpool FC og Celtic FC som møtte hverandre i den første kampen Liverpool spilte etter Hillsborough-tragedien i 1989, vil igjen møtes i en veldedighetskamp. Kampen skal spilles om ett drøyt år, da for å markere at det er 20 år siden tragedien fant sted.

Grunnen til at Liverpool spilte mot Celtic den 30.april 1989 var at Celtic tilbød seg å organisere en veldedighetskamp i Glasgow for å samle inn penger til de etterlatte etter de som døde på Hillsborough. Kampen fikk navnet The Hillsborough Memorial Match, og ble en av de mest følelsesladede kampene i begge klubbers historie. Resultatet av kampen var selvsagt irrelevant, men for statistikerne kan vi likevel nevne at Liverpool vant 5-1.

Det var Phil Hammond, formann i Hillsborough Family Support Group, som i dag annonserte at lagene nå skal møtes på nytt 20 år etter. Dette opplyste Hammond under ettermiddagens minnestund på The Kop. Det melder Liverpool Daily Post nå i kveld.

- Inntektene fra kampen vil bli delt mellom HFSG og Marina Dalglish Cancer United Appeal. Kampen vil bli spilt rundt den 19. april neste år, og vi håper det er mulig å spille den på Anfield, fortalte Hammond.

Begge klubber vil forsøke å samle så mange av sine førstelagsspillere fra 1989 som mulig til denne kampen. De om lag 6000 som overvar dagens minnestund applauderte nyheten om en ny veldedighetskamp mot Celtic, som ble annonsert mot slutten av en følelsesladet seremoni.

Dette var lagene Celtic og Liverpool stilte med under The Hillsborough Memorial Match på Celtic Park i Glasgow den 30.april 1989:

Celtic: Pat Bonner, Peter Grant, Anton Rogan, Roy Aitken, Mick McCarthy, Tommy Burns, Joe Miller, Paul McStay, Mark McGhee, Tommy Coyne, Billy Stark, Andy Walker, Derek Whyte.

Liverpool:  Bruce Grobbelaar, Gary Ablett, Steve Staunton, Steve Nicol, Ronnie Whelan, Gary Gillespie, Peter Beardsley, John Aldridge, Ray Houghton, Steve McMahon, Jan Mølby, Barry Venison, Ian Rush.