Ny kontrakt før jul?

Chris Bascombe tror Benítez kommer til å signere en kontraktsforlengelse før jul. Eierne vet at det ikke må være usikkerhet rundt managerens posisjon for å gjøre klubben attraktiv for salg.

Chris Bascombe, tidligere journalist i Liverpool Echo, hevder at Rafael Benítez vil signere en kontraktsforlengelse på to år før jul. Managerens nåværende avtale utløper sommeren 2010. Det betyr i så fall at Rafa vil være kontraktfestet til de røde frem til sommeren 2012.
- Etter samtaler med de amerikanske eierne, Tom Hicks og George Hicks, har begge parter tro på at en avtale vil være i havn før jul, skriver Bascombe. Real Madrid skal igjen ha vist interesse for Benítez.

Bascombe mener at kontraktforlengelsen har sammenheng med at Hicks og Gillett står overfor et salg av klubben.
- Eiernes iver etter å få Benítez til å binde seg er direkte relatert til deres plan om å selge Anfield-klubben. De søker etter en kjøper, og de har fått råd om at usikkerhet rundt managerens posisjon vil gjøre Liverpool uattraktive. Hicks og Gillett vet at de må selge før juli grunnet gjelden på £350M - og nøkkelspillerne Steven Gerrard og Fernando Torres vil stå på vent for avtaler i 2009, fortsetter Bascombe.

Steven Gerrard har to år igjen av sin kontrakt til sommeren, og ifølge Bascombe vil kapteinen ønske å binde seg til Liverpool for resten av karrieren, mens Torres må bli belønnet for å avfeie mulige bud på spilleren.
- Hicks og Gillett vil ikke ha penger til å gjøre betydelige finansielle grep mens stadionplanene er satt til side. Overgangssbudsjett vil også avhenge av de rødes prestasjoner på banen.