Nytt utgangspunkt i Marseille

Det er nå en mer avslappet Rafael Benitez enn hva som var tilfellet forrige gang spanjolen var i Marseille, da manageren fryktet for sin stilling i LFC. Agger viktig for Liverpool.

Da de helrøde sist spilte på Stade Vélodrome var det siste kamp i gruppespillet i Champions League forrige sesong, og Liverpool måtte vinne for å være sikre på å gå videre.

Det gikk rykter om at Rafael Benitez ville få sparken dersom man ble slått ut av Mesterligaen før cupkampene begynte, noe Tom Hicks i et senere intervju mer eller mindre bekreftet. Da fortalte også den amerikanske eieren om kontakten med Jurgen Klinsmann.

En presset Rafa avsluttet ligakampen i Reading tre dager før det avgjørende møtet sør i Frankrike uten Steven Gerrard, Fernando Torres og Jamie Carragher. Alle de tre grunnpilarene var byttet ut og manageren syntes ganske enkelt å ha kastet inn håndkleet i en kamp man tapte 3-1, som var sesongens første ligatap. Den påfølgende kampen i Premier League, hjemme mot Manchester United, ble også tapt. Det viktige oppgjøret i Marseille ble imidlertid overbevisende vunnet 4-0, og Rafa overlevde i managerstolen.

Nå starter altså Liverpool sitt spill i gruppe D med å reise til Marseille, etter nettopp å ha beseiret Manchester United. Utgangspunktet er med andre ord svært annerledes for en Rafael Benitez som er populær blant fansen og ikke synes å være under noe umiddelbart press i klubb hvor eiersituasjonen er usikker.

- Det var vanskelig, men jeg lot det ikke påvirke meg, sier Rafa når han tenker tilbake til desember i fjor. - En skal ikke glemme at jeg også hadde lignende erfaring tidligere, fortsetter manageren som forlot Valencia etter interne stridigheter.

- Slikt snakk hadde foregått i årevis og du må lære deg å leve med det. Du kan ikke forandre noe ved å snakke, bare arbeide hardere. Det gjorde vi i Marseille i fjor og responsen fra laget var perfekt.

Rafael Benitez har en skadefri tropp å velge fra, men unntak av Fabio Aurelio, og det er ventet at Steven Gerrard og Fernando Torres blir langt mer involvert enn mot Manchester United. Philipp Degen er også med i troppen, mens enkelte aviser tror at Daniel Agger kan få en mulighet igjen i midtforsvaret. Dansken har slitt etter at han brakk et ben i foten for om lag et år siden, og det har begynt å komme spekulasjoner etter at 23-åringen ikke har fått tilbud om noen ny kontrakt.

- Daniel er veldig viktig for fremtiden til denne klubben, er imidlertid den korte kommentaren fra daglig leder Rick Parry angående situasjonen til den danske stopperen.