Nytt utlån for Hammill?

Flere engelske og skotske klubber interessert i å låne Adam Hammill neste sesong. Gabriel Agbonlahor ber Gareth Barry bli i Aston Villa.

Ifølge Skysports.com så ser Liverpool på muligheten til å låne ut kantspilleren Adam Hammill også neste sesong. Hammill har returnert etter et sesonglangt lånehopphold i Southampton. Nå venter han på å finne ut hvor fremtiden hans ligger.

20-åringen slet må å finne frem til sin beste form på St. Mary's Stadium. Oppholdet ble også forstyrret av et managerbytte da George Burley valgte å ta over det skotske landslaget. Hammill spilte 12 ligakamper fra start og ble byttet inn 13 ganger i Southampton. På disse kampene tegnet han seg kun én gang på scoringslista.

Våren 2007 hadde han en meget vellykket tid i Dunfermline (se bildet), hvor han blant annet hjalp klubben til den skotske FA-cupfinalen. Prestasjonene hans i Skottland imponerte mange.

Rafael Benítez ser nå visstnok på muligheten til å låne ut den talentfulle vingen for enda en sesong, for å gi ham erfaring til å kunne ta steget opp på Liverpools førstelag. Flere klubber i England og Skottland skal nå ønske den tidligere engelske U19-landslagsspillerens tjenester.

Nyopprykkede Championship-klubben Swansea ser ut til å være interessert i Hammill. De hadde Paul Anderson på lån forrige sesong, og en overgang til Roberto Martinez' menn kan være en løsning.

Plymouth, Charlton, Preston, Wolves og QPR ser også an utviklingen, mens Aberdeen og Hibernian står klare til å tilby Hammill muligheten til en retur til Skottland.

Det antas at Benítez kommer til å se på listen over interesserte klubber før han tar en avgjørelse på Hammills fremtid.

Agbonlahor ber Barry om å bli i Villa
Gabriel Agbonlahor ønsker at lagkamerat Gareth Barry fortsetter karrieren i Aston Villa. Rafael Benítez vil gjerne sikre seg Barrys tjenester, men så langt har klubbene ikke kommet til enighet om en overgangssum for 27-åringen. Aston Villas kaptein har svært lyst til å spille Champions League-fotball, men Agbonlahor tror at de drømmene kan innfris på Villa Park.
- Det er viktig å beholde Gareth, men det er viktig å beholde et antall spillere, uttaler Agbonlahor til skysports.com.

- Sjefen vet hvor viktig Barry har vært for oss denne sesongen, men man kan ikke stoppe hva som kan skje. Forhåpentligvis vil han bli, fordi det er så viktig.

- Gareth har forbedret seg også. Han har vært i toppform de siste to sesongene. Hvis han blir, så vil det være et pluss for oss.

- Å ende blant de fire beste de neste par årene er det vi ønsker. Vi vet at det blir vanskelig, men dersom vi har den rette spillerstallen, så tro jeg vi er kapable til å gjøre det vi ønsker å gjøre.

- Forhåpentligvis kan vi komme oss videre neste sesong.