OL-konflikt interesserer Liverpool

Weder Bremen og Real Madrid nekter å frigi overårige spillere til OL, og sakene ser ut til å ende i Idrettens voldgiftsrett. Liverpool følger utviklingen med argusøyne.

Liverpool skal ifølge The Independent følge en gryende konflikt mellom Bundesliga og FIFA angående overårige spillere i OL med argusøyne. Javier Mascherano slutter seg som kjent til den argentinske OL-troppen i dag, som overårig spiller. Werder Bremen nekter imidlertid å frigi en overårig spiller, Diego, til lekene, mens Real Madrid nekter å frigi Robinho.

Den mektige Bundesliga skal nå stå klar til å forsvare Werder Bremens rett til å nekte Diego å dra til Kina, og ligaen skal være beredt til å gå rettens vei for bevise at FIFA ikke kan kreve at spillere over 23 år blir frigitt av sine klubber til lekene.

FIFA kan i henhold til regelverket kun oppfordre klubbene til å frigi spillere over 23 år. De kan kun be klubbene vise goodwill overfor de olympiske leker, men det finnes ingen regler som gjør at Liverpool er tvunget til å frigi Mascherano.

Werder Bremen nektet altså Diego å delta i OL, men Diego trosset klubben ved likevel å slutte seg til Brasil-troppen i Paris uten klubbens velsignelse. Saken ender nå trolig Idrettsens voldgiftsrett (CAS). Dersom CAS slår fast at Werder Bremen har retten på sin side, har Diego sagt at han vil ta det til etterretning.

Liverpool vil trolig følge utviklingen i denne saken med nøye, og eventuelt vurdere om de skal kreve at Mascherano returnerer til Merseyside dersom Bundesliga og Werder Bremen vinner frem i voldgiftsretten.