Optimistisk Rafa

Rafael Benitez mener Chelsea var heldige i den første kampen på Anfield, og godt forberedt til returkampen håper han at man kan stoppe statistikken til de blå på eget gress.

På pressekonferansen foran gigantmøtet på Stamford Bridge i morgen har Benitez tro på at man kan greie det manageren ikke har opplevd under sin tid i Liverpool FC, nemlig å vinne borte mot Chelsea. Rafa håper på en bedre dommer, samtidig som han mente at en Petr Cech i storform gjorde at motstanderen fikk et heldig resultat på Anfield. De røde er godt forberedt, mens Chelsea kommer rett fra en hard ligafinale mot Man Utd, og Benitez ser ikke bort i fra at det tøffe programmet kan prege hjemmelaget.

- Laget er fokusert, konsentrert og har selvtillit. Vi er klare, fastslår Rafael Benitez.

- Det kan bli vanskelig for dem, men de har likevel hatt fire dager siden siste kamp slik at jeg tror de vil få nok tid til å kunne forberede seg til denne kampen. De har en god tropp.

- Chelsea vil analysere alt og de vil prøve å utnytte at de har fordelen av et bortemål.

- Den sene utligningen var en kalddusj, men slike ting skjer. Vi vet vi må score, slik at vi vil prøve å score.

- Ja, men det er noe vi kan forandre på i morgen, var svaret til Rafa da han ble påminnet om at Liverpool aldri har scoret på Stamford Bridge under hans ledelse. - Jeg vet ikke hvor mange kamper de nå har spilt uten å tape, men det viser at de aller fleste lag har hatt problemer der og ikke bare oss.

- Jeg kan huske siste kampen hvor vi spilte på Stamford Bridge, da vi hadde sjanser og jeg synes vi var det beste laget, men det er ikke bestandig du får uttelling.

- Champions League er en helt annen turnering enn ligaen. Mentaliteten, atmosfæren, tidspunktet for avspark, alt vil bli annerledes.

- Jeg bekymrer meg ikke over hvordan denne sesongen vil bli vurdert, svarte manageren på antydningen om at sesongen til de røde står og faller med oppgjøret på Stamford Bridge. - Det dreier seg mer om hvordan vi kan gå videre i turneringen og om vi kan være fornøyd med oss selv etter kampen. Jeg tror det er viktig at vi nå vet at fjerdeplassen er garantert. Nå må vi bare prøve å komme til finalen.

- Jeg tror dommeren vi nå skal ha er erfaren. Dommeren vi hadde i den første kampen var ikke særlig god, men forhåpentligvis vil det bli bedre nå.

- Selv om resultatet var skuffende sist, var jeg veldig fornøyd med spillet til mitt lag. Chelsea var heldig siden Petr Cech måtte gjøre to eller tre redninger.

- Kampen mot Birmingham har gitt meg noe å tenke over angående laget. I går trente vi, og prøvde ut en del ting, men vi har enda en økt til. Jeg vil se hvordan det går, og etter det kan vi begynne å snakke om laget.

- Jeg har tro på at vi er i stand til å komme til finalen.