Rafa: - Agger blir i Liverpool

Rafael Benitez garanterer at Daniel Agger ikke forlater Liverpool med det første. Manageren spår ellers en tøff batalje mot Blackburn, selv om hjemmelaget sliter med en rekke skader.

Rafael Benitez benyttet dagens pressekonferanse på Melwood til å slå tilbake mot ryktene som linker Daniel Agger bort fra Liverpool FC.

- Daniel er veldig lykkelig. Jeg snakket med ham for tjue minutter siden, og det var en veldig positiv samtale. Hans lojalitet til klubben er 100%, sa Liverpool-manageren.

- Han er en fantastisk proff og en god gutt. Han ønsker å bli hos oss. Han er en konkurransemann. Jeg snakket med ham om det som har vært skrevet i avisene om hans kontraktssituasjon. Hans nye kontrakt er intet problem. Han har en agent som tar seg av dette, slik at Daniel kan konsentrere seg om fotballen. Selv var han overrasket over skriveriene i avisene, da han slett ikke ønsker seg bort, la han til.

- Daniel har ikke spilt dårlig. Jeg fortalte ham at vi var virkelig godt fornøyd med ham, men både vi og han selv vet at han kan spille enda bedre. Det eneste som bekymrer ham er hvordan han skal klare å bli enda bedre. Men han ønsker definitivt å bli hos oss.

- Han uttalte at han var overrasket over ryktene, og jeg kan garantere at han ikke vil bort. Det eneste han tenker på er å bli en bedre fotballspiller.

Benitez fikk også spørsmål om hvilke tanker han gjorde seg rundt det faktum at Roy Keane denne uken forlot sin post som Sunderland-manager.

- Det er alltid dårlige nyheter når en manager forlater sin stilling. Som manager selv vet jeg hvilket press man lever under. Du ønsker å se folk som lykkes.

- Jeg ble overrasket, ettersom han har fremstått som en sterk person. Sunderland har gjort det bra. Det er så jevnt, at du kan gjøre et stort hopp fremover bare ved å vinne en kamp. Men dette var hans egen avgjørelse.

Oppfølgings-spørsmålet var hva Benitez selv gjør for å takle presset det medfører å være manager i en toppklubb.

- Jeg prøver å slappe av, snakke med min stab og analysere ting. Du må tenke over det du gjør, ikke bare gjøre tilfeldige forandringer. Du må evne å se det totale bildet, beholde roen og dra nytte av dine erfaringer.

- Det er ikke enkelt å slappe av, men jeg er en manager som liker å tenke fotball hele tiden. Du prøver å kople av, og hygge deg med familien, men likevel tenker du fotball mer eller mindre 24/7. Mine kone er en helgen!

I morgen reiser som kjent Benitez til Blackburn med sitt mannskap. Selv om vertene ligger nest sist på tabellen tar ikke spanjolen noe for gitt.

- Blackburn er under press, og det gjør dem enda farligere. De vil være desperate etter å vinne, så det blir tøft, var managerens kommentar til oppgaven som venter.

- De kommer til å jobbe hardt. Det blir en fysisk tøff kamp, og de har noen gode spillere. Men vi reiser dit med tro på oss selv, og dersom vi spiller godt vil vi greie oss bra, la han til.

- Det er seksten år siden sist Liverpool ledet ligaen på dette tidspunkt i desember. Derfor er våre fans nervøse. De vet imidlertid hvor viktige de er for oss hver uke. Fansen vet også at det er viktig å beholde roen, holde sammen og støtte laget.

- Spillerne har mye selvtillit, og vi er glade for å være øverst på tabellen. Vi er virkelig godt fornøyde. Det er stor forskjell å spille uavgjort når du ligger ni poeng bak teten, og å spille uavgjort og likevel toppe tabellen.

- Nå må vi kjempe for å beholde vår gode posisjon. Forståelsen mellom spillerne er god, og vi har dybde og kvalitet i troppen. Vi har gjort det bedre enn de andre lagene, konkluderte Rafa.

På Ewood Park er ikke alt like rosenrødt som på Anfield. Blackburn-manager Paul Ince venter spent på om Brett Emerton og Roque Santa Cruz rister av seg skadene de pådro seg i ligacupkampen mot Manchester United på onsdag. Zurab Khizanishvili kan definitivt ikke spille grunnet en lyskeskade, men Chris Samba vil være tilbake etter sykdom og Keith Andrews er også aktuell for spill igjen etter å ha stått over onsdagens kamp.

Vince Grella (legg), David Dunn (akilles) og Steven Reid (kne) er i likhet med Khizanishvili definitivt uaktuelle.

- Vi føler ikke noe press for å vinne kampen. Vår form har ikke vært den beste, og vi er desperate etter å vinne. Så hvorfor kan ikke det skje mot Liverpool, undret Ince seg på under sin pressekonferanse i dag.

- Liverpool er et godt lag, som har fått en veldig god start. De har ikke spilt fantastisk, men oppnår likevel gode resultater. Det er et tegn på et lag som kan gå hen å vinne Premier League, la han til.

- Liverpool er stinne av selvtillit, og det er fint å se dem i teten. Men for oss er dette en ny sjanse til å få skuta på rett kjøl. Etter morgendagens kamp har vi 5-6 kamper som vi bør plukke en del poeng fra.

En spiller som gleder seg litt mer enn de andre til morgendagens kamp, er den tidligere Liverpool-spilleren Stephen Warnock.

- Han har vært fantastisk. Han gir 110% i hver kamp og hver treningsøkt. Han er en spiller av beste merke, og alle burde vært som ham, uttalte Ince.