Rafa bekrefter at han vil hvile spillere

Rafael Benitez bekrefter nå at han akter å hvile enkelte spillere i helgen. Fulham uten skadebekymringer. Rafa usikker på transferbudsjettet. Duo blir ikke klar for Chelsea?

Rafael Benitez uttalte i ettermiddag at han på ingen måte føler noe ansvar overfor lagene som kjemper for å unngå nedrykk fra Premier League, når han skal ta ut sitt lag til kampen mot Fulham i morgen. Manageren innrømmer at han sannsynligvis kommer til å gjøre en del endringer på laget for å spare spillere med tanke på Champions League-semifinalen mot Chelsea på tirsdag.

- Selvsagt vil jeg ha nøkkelkampene i Europa etter Fulham-kampen i tankene når jeg tar ut laget. Nøkkelen ligger i å fortsette å vinne, men vi kan komme til å gjøre det med andre spillere. Vi må bruke noen andre spillere i denne kampen, slår han fast overfor liverpoolfc.tv.

- Vi har en stor tropp, og gode spillere som kan komme inn. Vi vil behandle denne kampen akkurat som vi behandlet bortekampen mot Arsenal i ligaen. Jeg vet vi har blitt kritisert for å gjøre noe lignende i forbindelse med Fulham-kampen i fjor. Kritikken kom fra Sheffield United. Men hva gjorde de i sin siste kamp? De tapte. Så av og til føler jeg at det er bedre å se på hva du selv gjør. Alle lag har 38 kamper å spille hver sesong. Det burde være nok. Du er din egen lykkes smed.

- Se på hva alle lagene midt på tabellen har gjort den siste tiden. De har brukt forskjellige spillere, og prøvd unge spillere. De forbereder seg på fremtiden. Hva gjorde Bolton i UEFA-cupen? De hvilte spillere.

- Jeg vil benytte de spillerne jeg tror er gode nok til å vinne denne kampen, og den neste, og den etter det igjen. Jeg mener at 38 kamper er nok til å avgjøre hvem som fortjener suksess, og hvem som ikke fortjener det.

- Vår tropp er åpenbart sterkere enn i fjor på denne tiden. Vi burde ha vunnet kampen mot Fulham i fjor, og jeg vil sende et lag på banen i morgen som jeg tror kan vinne denne gangen.

- Jeg vil ha Chelsea-kampen litt i tankene. Jeg har spillere som jeg ikke vil risikere, og jeg har kvalitet nok i troppen til å slå Fulham uten dem.

Niemi eller Keller?
Fulham har få skadebekymringer før morgendagens kamp. Keeper Antti Niemi er tilbake etter en skulderskade, og kan erstatte Kasey Keller mellom stengene. Spisen Eddie Johnson er tilbake etter sykdom, og den tidligere Liverpool-angriperen Jari Litmanen har ristet av seg et lyskeproblem.

Fulhams tropp: Niemi, Keller, Warner, Stalteri, Bocanegra, Hughes, Hangeland, Konchesky, Davies, Andreasen, Healy, Murphy, Bullard, McBride, Kamara, Johnson, Litmanen, Bouazza, Dempsey, Volz, Kamara, Nevland.

Rafa usikker på transferbudsjettet
Ettersom Liverpools eierduo er fullstendig på kollisjonskurs, er det tydelig at Rafael Benitez er veldig usikker på hvor stort transferbudsjett han får å rutte med til sommeren. På ettermiddagens pressekonferanse bekreftet han at han fortsatt jobber hardt for å hente inn nye spillere til klubben, selv om han er usikker på den finansielle situasjonen.

- Når det gjelder penger til spillerkjøp, så er jeg ikke sikker på hvor mye jeg får. Men vi vil gjøre vårt beste. Speiderne og jeg vet hvem vi ønsker oss, og vi jobber med ting. Speiderne gjør en fantastisk jobb, og vi prøver å gjøre fremskritt med de transfermålene vi har.

Chelsea må klare seg uten duo?
Setanta Sports melder at Chelsea kan måtte klare seg uten duoen Didier Drogba og Michael Ballack i den første semifinalen i Champions League mot Liverpool. Drogba har stått over Chelseas to siste ligakamper etter at han pådro seg en skade i kampen mot Fenerbahce, mens Ballack måtte stå over torsdagens kamp mot Everton.

- Jeg er ikke sikker på om de vil spille mot Liverpool, ettersom de ikke har trent. Drogba gjør alt han kan for å bli skadefri i tide, og jeg håper han rekker det. Om han ikke rekker den første kampen, så kan han kanskje rekke den andre kampen mot Liverpool. Det samme gjelder for Ballack. Vi får vente og se, uttaler Chelsea-manager Avram Grant.

Frank Lampard har også stått over Chelseas to siste ligakamper, men det skyldes personlige problemer. Det forventes at midtbanespilleren er tilbake i tirsdagens kamp på Anfield.