Rafa berømmer sin stab

Månedens manager, Rafael Benitez, benytter anledningen til å rose noen medlemmer av sin spansktalende trenerstab.

Etter fire ligaseiere i oktober ble Rafa utnevnt til månedens manager i oktober. Det er ofte en "forbannelse" da negative resultater gjerne kommer i kjølvannet, noe som også var tilfellet med tapet på White Hart Lane. Ligaskuta har imidlertid kommet på rett kjøl igjen gjennom full pott mot West Bromwich og Bolton.

I et intervju med Liverpools hjemmeside takker og roser Benitez noen av sine nærmeste medarbeidere, den nye assistenten Mauricio Pellegrino, fysisk trener Paco de Miguel og keepertrener Xavi Valero.

- Jer er virkelig fornøyd over å ha blitt månedens manager men hederen er ikke bare for meg, den tilhører også klubben og min stab, understreker Liverpools sportslige sjef.

- Jeg tror alle managere behøver å ha en god trenerstab bak seg.

- Alle gjør en veldig god jobb og det er viktig. Det gjør at jeg kan konsentrere meg om forskjellige ting i visshet om at de vil gjøre sin jobb skikkelig.

- Da jeg bestemte meg for å signere Pellegrino som spiller var det fordi han er veldig klok og kunne hjelpe de andre forsvarerne taktisk. Han var ikke på sitt beste siden han nærmet seg slutten av sin karriere, men han viser nå som trener hvor glimrende han er på det taktiske planet.

- Jeg tror alle er blitt imponert over det han har gjort siden han kom hit. Han er en vinner, han er veldig smart og han har en virkelig lidenskap for fotball. Det eneste som måtte bekymre meg er at han kan komme til å reise i fremtiden siden han vil kunne bli en fantastisk manager.

- Du kan se ut fra våre comebacks denne sesongen at laget er fysisk veldig bra, sier Rafa men tanke på fysisk trener Paco de Miguel. - Det er viktig å holde spillerne friske og kampklare og Paco gjør en god jobb.

- Keepertrener Xavi Valero er en som har friske ideer. Han er entusiastisk og ønsker å bli bedre. Han passer på de små detaljene og jeg tror han har en lys fremtid foran seg siden han prøver å lære noe nytt hvert år.