Rafa blir ved sin post

Rafael Benitez akter ikke å forlate Liverpool, selv om klubbeierne gikk bak hans rygg i november. Misnøyen med eierne tiltar i styrke blant både fotballfolk og supportere.

Rafael Benitez akter ikke å gi seg som Liverpool-manager, selv om klubbens eiere har gått bak hans rygg og tilbudt managerjobben til Jürgen Klinsmann.

The Times skriver at Benitez var klar over at eierne hadde holdt samtaler med Klinsmann allerede i slutten av november. Avisen hevder også at spanjolen skal være sjokkert over at Hicks i går valgte å gå ut offentlig med denne informasjonen. Benitez har valgt å ikke kommentere Hicks sine innrømmelser i går, men har gjennom sin agent gjort det klart at det er uaktuelt å fratre stillingen som manager på Anfield.

- Rafa ønsker å bli i Liverpool. Han er lykkelig i klubben, og han er fornøyd med supporterne og byen. Han ønsker ikke å forlate klubben, siterers agenten Manuell Garcia Quillon i The Times.

Skal man dømme ut fra responsen på ulike Liverpool-forum, virker det som om Tom Hicks har tråkket skikkelig i salaten med sine uttalelser i går. At klubbens eiere har gått bak ryggen på manageren har ikke falt i god jord hos fansen, og Hicks og Gillett kan nå få store problemer med å vinne tilbake supporternes tillit. The Times forventer at man vil oppleve protester mot eierne allerede under kveldens omkamp i FA-cupen mot Luton. Liverpool-legendene Alan Hansen og Mark Lawrenson har allerede sagt hva de mener om eiernes handlinger i klare ordelag, og nå er det ventet at fansen også klart vil tilkjennegi sin mening.

Blackwell støtter Rafa
Luton-manager Kevin Blackwell, som fratrer sin stilling i den kriserammede League One-klubben i februar, vet alt om hva det vil si å være under press. Nå tar han Rafael Benitez i forsvar før kveldens møte med Liverpool i FA-cupen. Han har lite til overs for måten Liverpools eiere har behandlet sin manager på.

- Fotballen taper ansikt når klubber blir drevet på denne måten. Bare tenk på hva Rafa har utrettet i Liverpool, og så er noen frekke nok til å gå bak ryggen hans og tilby jobben hans til noen annen. Det er en skam. For øyeblikket er Rafa en "dead man walking", og den følelsen vil han ikke like. Som manager må du nesten akseptere at du vil miste jobben en gang i fremtiden, men det finnes en moralsk riktig måte å gå frem på. Dersom eierne ikke kan følge reglene og prestere i styrerommet, hvordan kan du da forvente at spillere og managere skal prestere på banen? Styreformenn burde sette standarden, uttaler Blackwell.

Carragher forsvarer sine handlinger i Luton
Jamie Carragher mener det var riktig av ham å ta til motmæle mot mobben som sjikanerte han etter FA-cupkampen i Luton.

- Jeg ble sjikanert og noen kastet et ølglass over meg. Det var ingen verdenskrise, men du reagerer på slikt der og da. Ingen spyttet på meg - rett skal være rett. Jeg ønsker ikke at den som gjorde dette skal bli kritisert mer enn nødvendig. Jeg reagerte bare på det som ble gjort. Liverpool-folk liker ikke at slike ting blir gjort mot dem, og da sier de i fra, uttaler Carra til BBC Radio Five Live.

Hansen for Danmark
Liverpools juniormålvakt Martin Hansen har blitt tatt ut i troppen til Danmark U18 til to privatlandskamper mot Portugal, som skal spilles henholdsvis den 22. og den 24.januar. Kampene skal spilles utenfor Lisboa.