Rafa får ytterligere tre år?

Guillem Balague hevder at Liverpools amerikanske eiere og Rafael Benitez har blitt enige om å forlenge spanjolens kontrakt med tre år. I så fall vil Rafa være bundet til LFC frem til 2013.

Den spanske journalisten Guillem Balague hevder på sin nettside å sitte med en del innside-informasjon om kontraktsforhandlingene til Rafael Benitez. Han skriver følgende:

- Det har vært rapportert i britisk tabloidpresse at uenighet om lønnen er grunnen til at kontraktsforhandlingene har trukket ut i tid. Ifølge kilder som står George Gillett Jr nær stemmer ikke dette. Partene har hatt to møter så langt, og spørsmålet om lønn har ikke figurert i noen av disse diskusjonene. Rafas agent og advokat har ikke ønsket å diskutere dette ennå.

- Ifølge folk som står Benitez nær kommer det neste møtet til å finne sted om ganske kort tid, men ifølge kilder nær amerikanerne har man ikke hastverk. Selv om lønnsspørsmålet skal stå ganske langt nede på Rafas prioriteringsliste, så må spørsmålet tas opp om ikke så alt for lenge. Trolig på det neste møtet.

- For øyeblikket er man i en typisk forhandlingssituasjon; Gillett venter på Benitez sitt lønnskrav, mens manageren venter på å høre hvor mye amerikanerne vil tilby.

- Så langt er det kun en ting som har blitt diskutert i detalj, og det er lengden på kontrakten. Ifølge Gillett vil amerikanerne gladelig forlenge den nåværende kontrakten med ytterligere tre år, og jeg har inntrykk av at dette vil bli akseptert av Benitez. Så i prinsippet har man blitt enige om første punkt i kontrakten.

- Så snart man har blitt enige om lønnen, vil det være andre ting man må bli enige om. Men de amerikanske eierne ser veldig lyst på situasjonen, og de tror at de skal stå klare til å levere Rafas nye kontrakt som en fin julepresang for alle som er engasjert i Liverpool FC.