Rafa forventer å beholde jobben

Rafael Benítez uttaler i dag at han forventer å være Liverpool-manager også neste år, til tross for hendelsene de siste månedene. Chelseas nye storkjøp ville gjerne vært rød.

Til tross for de siste måneders hendelser, en rekke negative avisoppslag og møter med Jürgen Klinsmann - forventer Rafa at han kommer til å være Liverpool-manager også neste år. Ligaformen de siste ukene har lagt enda mer press på spanjolen, ettersom man kun har vunnet to av sine siste syv ligakamper. Dermed er nok toget allerede gått med tanke på ligagull - selv om mange mente det ville være umulig etter å ha tapt for Manchester United på Anfield.

- Jeg vet at dere kommer til å spørre, Jeg vil ikke si noe, men jeg føler meg trygg på at jeg sitter i denne jobben om et års tid, sier Benítez i dag i følge SkySports, som siterer britiske tabloider.

- Jeg har to og et halvt år igjen av min kontrakt, trives godt her, og har tro på at jeg kommer til å være her også i fremtiden.

Manageren innrømmer også at flere av spillerne lurer på hva som foregår.

- Forholdet mitt til spillerne er veldig bra. Mange av dem har spurt hva som skjer for tiden, men jeg svarer at vi kun skal fortsette, avslutter Rafa.

Liverpoolfc.tv har også et intervju med 47-åringen i formiddag, hvor han snakker om tabellsituasjonen etter at de røde har mistet kontakten med tet-trioen.

- Vi tenker ikke på luken mellom oss og klubbene foran, for den eneste måten vi kan tette luken er med å vinne kamper. Dersom du begynner å tenke på hvor langt bak du er, vil det kun gi deg problemer fordi du kan miste fokus. Problemet for oss er forventningene, ettersom mange mente dette skulle være vårt år fordi vi hadde brukt mange penger. Dersom du analyserer de siste 10 årene, har luken mellom oss og klubbene på toppen alltid vært rundt 20 poeng, sier han til Liverpools offisielle hjemmesider.

- For å vinne tittelen, må du ta rundt 89 poeng, eller i år kanskje 85. Vår klubbs rekord er 82. For å vinne tittelen må du ha en perfekt sesong. Dersom du ser på tabellen hver uke vil det medføre at du mister selvtilliten.

Dersom Liverpool vinner de neste kampene, håper sjefen å redusere forspranget til de tre topplagene, og innrømmer at Liverpool sliter i møtene med Chelsea, Arsenal og Manchester United.

- Vårt neste mål er å slå Aston Villa, så vinne cupkampen, for så å slå West Ham og Sunderland før møtet med Chelsea. Dette blir kanskje en nøkkelkamp, men jeg foretrekker å ikke fokusere for langt frem i tid, for tenker du på tabellen vil du spille dårligere. Vi får se hvor vi er etter de neste to eller tre kampene, men skal vi redusere forspranget gjelder bortekampene mot Chelsea, Arsenal og Manchester United. Normalt har vi ikke vært bra borte mot disse lagene, så om vi skal forsøke å forandre noe må vi gjøre noe der, avslutter han.

Anelka uttaler seg nok en gang om tiden på Anfield
Chelsea har nylig betalt 14 millioner pund for å få Nicolas Anelka som angrepsalternativ. Franskmannen har vist i Manchester City og Bolton at han er en garantist for mål, og har vært en av de giftigste spissene i ligaen, til tross for å ha spilt for et Bolton som har slitt fælt. 28-åringen kom som kjent på lån fra Paris St. Germain i 2001/02-sesongen, og gjorde sakene sine såpass bra i den røde trøya at mange ville forventet at Gérard Houllier skulle gjøre avtalen permanent. Den daværende Liverpool-manageren droppet sin landsmann, og betalte i stedet 10 millioner pund for El-Hadji Diouf, og vi vet alle hvordan det gikk. Da signerte Anelka for Manchester City, og spissen har mange ganger uttalt seg om at han fortsatt er bitter for at han ikke fikk bli i Liverpool.

- Da jeg var der var der, ønsket jeg virkelig å bli i klubben. Det var fantastisk, og jeg syntes det jeg gjorde på banen for dem var godt nok for at de skulle kjøpt meg. Jeg tenker fortsatt mye på Liverpool, og deres resultater er de første jeg ser etter, sier den nyinnkjøpte Chelsea-spissen i dag i følge Liverpoolfc.tv.