Rafa frustrert over Letos avslag

Rafael Benítez er meget frustrert etter at Sebastian Leto ikke fikk innvilget arbeidstillatelse i England, og mener at systemet må endres. Stor interesse for argentineren.

Vi kunne i går fortelle at Sebastian Leto ikke fikk innvilget arbeidstillatelse i England. 21-åringen kom til Anfield forrige sesong fra Buenos Aires-klubben Lanus. Spilleren har et italiensk pass, men gyldigheten av dette dokumentet er uviss etter at det italienske politiet undersøker tusenvis av innvilgede statsborgerskap.

Benitez tok personlig del i fredagens høring i Sheffield hvor han også kom ansikt til ansikt med Martin O'Neill.  Villa-manageren var til stede for å se om hans nye amerikanske målvakt Brad Guzan fikk arbeidstillatelse. Mens amerikaneren fikk lov til å ta fatt på karrieren i Birmingham-klubben, ble det besluttet at Leto ikke oppfyller de nødvendige kravene for å bli gitt arbeidstillatelse.

Benitez har blitt rasende over avgjørelsen til politiske byråkrater. Han hevder noen tror at de har større kunnskap og forståelse av fotball enn erfarne ledere som ham selv.
- Jeg er virkelig skuffet. Jeg føler at systemet åpenbart har behov for å endres, uttaler Benítez til Liverpool Daily Post.

- Jeg kan ikke forstå hvordan en argentinsk spiller som har vært i troppen til de olympiske leker, og forskjellige trenere og ledere snakker om hvor dyktig han er som har fått spille i Champions League og spille for en klubb som Liverpool (ikke kan få en arbeidstillatelse).

- Noen mennesker sier at de vet mer enn managere og at det (det Leto har gjort) ikke er godt nok, men det er en overraskelse. Man kan ikke forstå hvorfor.

- Det er galskap. Åtte eller ti managere i ulike land som Spania, Italia og Hellas har forhørt seg om spilleren. De ønsker spilleren, men noen personer sitter på en stol og foran et bord og sier han ikke er god nok.

- Vi vet at vi må finne en løsning. Vi har behov for å finne et godt lag til ham. Forhåpentligvis i fremtiden, hvis han spiller i Champions League, vil noen kanskje si:" oh, vi gjorde en feil".

- De leker med spillerens fremtid, og jeg tror ikke det er fair.

- Jeg snakket med dem (komiteen). Vi viste dem noen DVDer og en mengde informasjon om hvilken god spiller han er for forskjellige amangere, men de sa det samme (ikke gi ham arbeidstillatelse).

- Det var hyggelig folk, men kanskje noen av dem tror at de vet mer enn managerne.