Rafa frykter for Babels helse

Rafael Benitez likte ikke at Ryan Babel ble tatt ut i den nederlandske OL-troppen i går. Manageren frykter at OL-programmet skal bli for hardt for 21-åringen i oppbyggingsfasen etter ankelskaden.

Ryan Babel ble som kjent tatt ut i den nederlandske OL -troppen i går. Nå ønsker Rafael Benitez, ifølge Liverpool Daily Post, forsikringer fra den hollandske landslagsledelsen om at hans spiller ikke vil bli risikert i OL-kamper uten at han er helt skadefri og i solid kampform. Liverpool-manageren frykter nemlig at 21-åringen skal kastes ut i kamp for tidlig, etter at han nylig gjenopptok treningen etter den langvarige ankelskaden som holdt angriperen utenfor EM-sluttspillet.

Benitez må som kjent også klare seg uten midtbanespillerne Lucas Leiva og Javier Mascherano i august, grunnet de olympiske lekene i Kina. Emiliano Insua kan også bli kalt inn i den argentinske troppen på kort varsel, etter som han har status som hjemmeværende reserve.

Nederlands harde program i tiden som kommer bekymrer Benitez. Nederland-ledelsen vil at Liverpool-angriperen skal spille treningskamp mot Belgia den 23.juli, for så å delta i ING Cup i Hong Kong like etterpå. Og den 7.august starter så gruppespillet i OL, med kamper mot Nigeria, Japan og USA på rekke og rad. Et slikt tettpakket program bryter med det opptreningsprogrammet som Babel startet på i forrige uke. Men Benitez har ingen mulighet til å forhindre at Babel slutter seg til Nederlands OL -tropp. Ifølge regelverket har hollenderne retten på sin side.