Rafa frykter pengesterke City

Rafael Benitez tror Manchester City kan blande seg inn i tetstriden, og frykter at rike arabere i Eastlands vil drive opp prisene på overganger mellom engelske klubber.

Rafael Benitez kunne ønske nykommer Albert Riera velkommen til Liverpool i dag, men innrømmet samtidig at han nå frykter konkurransen fra en av vingens tidligere klubber, Manchester City.

Den pengesterke Abu Dhabi United Group eier nå de lyseblå fra Manchester, og Benitez frykter nå at City skal bli en tøff konkurrent etter at araberne satte britisk transferrekord da de hentet Robinho fra Real Madrid på transfervinduets siste dag.

- Du kan ikke vinne tittelen kun ved å bruke penger, men Chelsea vant ligaen to ganger etter å ha brukt enorme summer på å styrke laget. Etter det vant Manchester United ved å bruke store summer på spillere. Dersom ligaen blir avgjort etter tykkelsen på lommeboka er det kanskje Manchester City som vinner ligaen i år, undrer Liverpool-manageren.

- Penger betyr ikke alt, men har du mye penger er det utvilsomt enklere. Har du ikke så mye penger, må du bare gjøre jobben etter beste evne, konkluderer han.

- City trenger kanskje litt tid slik de fremstår nå, men i januar kan de godt finne på å kjøpe fem spillere igjen. Du vet aldri. Men det er ikke alltid den som investerer mest som vinner. Du kan aldri garantere noe i fotball.

Benitez frykter imidlertid at transfersummene mellom engelske klubber vil øke betraktelig som følge av arabernes inntog i Manchester City. Det samme skjedde etter at Roman Abramovich tok over Chelsea.

- Prisene kan nok øke, og det kan bli et problem for oss. Vi kan imidlertid ikke gjøre noe med dette, annet enn å prøve og få tak i de spillerne vi ønsker så billig som mulig, selv om prisene skulle stige.

Under dagens pressekonferanse på Melwood bedyret Benitez ellers at han ikke hadde noen kjennskap til at Manchester City angivelig skal ha lagt inn et bud på £50M for Fernando Torres like før transferdeadline. Manageren var imidlertid fornøyd med å ha sikret seg venstrevingen Albert Riera.

- Vi har snakket om vinger, og Albert er en ving med Premier League-erfaring. Det er bra, for da kan han kanskje finne seg til rette rimelig raskt. Han spilte her i Engalnd for tre år siden, og etter den tid har han fått landskamper for Spania og har erfaring fra en UEFA-cupfinale.

- Han er den type spiller alle managere liker, og jeg tror supporterne vil bli veldig godt fornøyd med ham.