Rafa går for seier på Craven Cottage

Rafael Benitez håper å trygge fjerdeplassen med seier mot Fulham. Atkinson dømmer kampen. Kewell ønsker ikke å forlate Liverpool. Trio uttatt til privatlandskamp.

Rafael Benitez kan godt komme til å hvile noen av sine stjerner mot Fulham kommende lørdag, men han sier til Sky Sports i dag at han likevel satser på å vinne kampen, og forhåpentligvis med det langt på vei sikre fjerdeplassen i ligaen.

- Vi må nå trygge fjerdeplassen før vi møter Chelsea i semifinalene i Champions League. Vi må få det ut av veien, slik at alle kan konsentrere seg om de to semifinalene, uttaler manageren i dag.

- Vi kan ikke påvirke resultatet i Evertons kamp (mot Chelsea på Goodison) denne uken, men vi vil håpe at en seier borte mot Fulham langt på vei vil sikre oss fjerdeplassen, legger han til.

Et Everton-tap og en Liverpool-seier i disse to kampene vil langt på vei ta bort all spenning om fjerdeplassen, og derfor er Benitez så oppsatt på å ta tre poeng på Craven Cottage.

- Vi er ikke helt sikret fjerdeplass ennå, og vi må holde koken og vinne vår neste kamp mot Fulham. Vi fokuserer ikke på å jage en eventuell tredjeplass nå, men konsentrerer oss bare om å forberede spillerne til neste kamp. Vi må kun fokusere på å bli blant de fire beste. Dette, samt avansement i Champions League, er hva vi prioriterer, slår han fast.

Benitez sier seg ellers fornøyd med scoringsformen til sine to fremste våpen, Fernando Torres og Steven Gerrard. Begge noterte seg for nye scoringer mot Blackburn i går, og står bokført med henholdsvis 30 og 21 totalt for sesongen.

- Jeg er godt fornøyd med at Steven og Fernando har passert 50 mål til sammen denne sesongen. Vi har nå gjort flere mål i ligaen denne sesongen enn i noen annen sesong etter at jeg kom til klubben. Det viser fremgang.

Etter all uroen rundt Liverpools eiere og styre de siste dagene, skriver flere engelske medier nå i ettermiddag at Benitez vil ta stilling til sin videre fremtid i klubben når Liverpool er ferdige med Champions League for denne sesongen. Manageren har hatt et anstrengt forhold til Rick Parry en god stund nå, men i morgen vil duoen legge alle konflikter til side når de begge vil være tilstede under minnestunden for de omkomne på Hillsborough på Anfield. Verken Hicks eller Gillett kommer til å være tilstede.

Kilder som står Parry nær opplyser i ettermiddag at den daglige lederen kun var tilstede under det berømte møtet med Jürgen Klinsmann fordi klubbens to eiere beordret ham til det.

Atkinson dømmer på Craven Cottage
Martin Atkinson, en dommer Liverpool har forholdsvis dårlige erfaringer med, skal dømme lørdagens kamp mot Fulham på Craven Cottage. Herrene B. Sygmuta og S. Artis er linjemenn, med K. Stroud som fjerdedommer.

Kewell lite lysten på å forlate Liverpool
Det virker ikke som om Liverpool kommer til å tilby Harry Kewell en ny kontrakt når hans nåværende avtale løper ut til sommeren, og Juventus har nå meldt sin interesse for å hente vingen på Bosman-overgang. Ifølge Sunday Mirror skal imidlertid australieren være lite lysten på å forlate nordvest-England til fordel for Italia.

- Harry og hans familie trives i nordvest, og ønsker ikke å flytte på seg, siteres en Liverpool-kilde.

- Harry konsentrerer seg om å bli skadefri igjen, og gjøre sitt beste for Liverpool. Dette er klubben han holdt med som guttunge, og han ønsker å bevise at han fortsatt holder mål.

Det blir også hevdet at Sunderland, Celtic og Bolton følger Kewells situasjon nøye.

Warnock mener at Skrtel burde ha vært utvist
Tidligere Liverpool-forsvarer Stephen Warnock opplevde å tape 3-1 for de røde under sitt gjensyn med Anfield for Blackburn i går. Nå går venstrebacken hardt til verks i sin kritikk av dommer Alan Wiley, som han mente burde ha vist Martin Skrtel det røde kortet da han dyttet Jason Roberts overende med fri vei mot mål i andre omgang. Warnock ser imidlertid ut til å glemt at Blackburns Samba gjorde akkurat det samme mot Steven Gerrard før pause.

- Skrtel burde definitivt ha fått rødt kort. Dommeren ble for feig, uttaler Warnock til Lancashire Telegraph.

- Kampen gikk på Anfield, og dommeren måtte ta en tøff avgjørelse. Etter min mening tok han feil avgjørelse. Jason hadde fri vei mot mål, og det var ingen andre forsvarere i nærheten av ham. Jeg kan ikke forstå hvorfor Skrtel bare fikk gult kort, sier Ormskirk-gutten.

- Det var en ganske svak avgjørelse, men dette var på Anfield hvor det er tøft for en dommer å ta slike avgjørelser akkurat som på Old Trafford og lignende plasser. Jeg mener imidlertid at dommeren må være stor nok til å ta slike avgjørelser.

Moyes fikk advarsel for kommentarer etter Merseyside-derby
Det engelske fotballforbundet har under en høring i London i dag gitt Everton-manager David Moyes en advarsel etter kommentarene han kom med i etterkant av Merseyside-derbyet på Goodison Park i oktober. Det falt Moyes tungt for brystet at både Tony Hibbert og Phil Neville ble utvist i den kampen, og Everton-manageren mente også at de blå burde ha fått straffespark da Jamie Carragher rev Joleon Lescott overende i sluttminuttene. Moyes var sterkt kritisk til dommer Mark Clattenburg etter kampen, og påsto at Steven Gerrard hadde påvirket den sortkledde til å gi Hibbert rødt kort.

FA har nå funnet Moyes skyldig i upassende oppførsel på pressekonferansen etter kampen, og altså gitt ham en advarsel når det gjelder fremtidig opptreden.

Trio uttatt til U19-landskamp
Liverpool-trioen Peter Gulacsi, Andras Simon og Krisztian Nemeth er alle blitt tatt ut i troppen til Ungarn U19 foran onsdagens privatlandskamp mot Kroatia. Kampen inngår som et ledd i Ungarns forberedelser til eliterunden i EM-kvalifiseringen på hjemmebane, der man møter Litauen, Kypros og Portugal i tidsrommet 19.-24.mai.