Rafa glad fjerdeplassen er sikret

En febersyk Rafael Benitez er glad for at Liverpool nå er garantert en plass blant de fire beste i ligaen. Reservelaget spiller semifinale i kveld. 18 år siden siste ligamesterskap.

Aston Villa holdt Everton til 2-2 på Goodison Park i går ettermiddag, noe som medførte at Liverpool dårligst kan bli nummer fire i ligaen. Dermed er kvalifisering til neste års Champions League i boks, noe en febersyk Rafael Benitez er meget glad for.

- Det var viktig å bli blant de fire beste. Nå kan vi fokusere på Chelsea, og forhåpentligvis finalen, sier Benitez i en knapp kommentar til Liverpool Daily Post.

- Det er viktig for profesjonelle spillere å være klare for kamp og vise sine kvaliteter når de får sjansen, kommenterer han om "reservelaget" han sendte ut på St. Andrews i 2-2 oppgjøret mot Birmingham lørdag ettermiddag.

Benitez hvilte ni spillere lørdag, med tanke på onsdagens semifinale mot Chelsea. Noe kollega Avram Grant ikke kunne ta seg råd til i "seriefinalen" mot Manchester United samme dag. Benitez innrømmer at det kan være en fordel for de røde foran onsdagens kamp.

- Chelsea har en god tropp, og jeg tror de vil ha tid nok til å komme til hektene igjen. Men dersom noen spillere pådro seg skader, kan det være en fordel for oss. Men jeg aner ikke om de fikk noen skader. I vår kamp var det noen av våre spillere som fikk seg noen smeller, men ingenting alvorlig, avslutter spanjolen.

Reservelaget spiller semifinale i kveld
Liverpools reservelag spiller i kveld semifinale i Lancashire County FA Canterbury Senior Cup. Motstander er Accrington Stanley, og kampen spilles på deres bane, Fraser Eagle Stadium. Avspark er klokken 20.00 skandinavisk tid, og semifinalen skal avgjøres i kveld. Dersom det står uavgjort etter 90 minutter, går man rett på straffespark-konkurranse. Det spilles med andre ord ikke ekstraomganger i denne turneringen. Vinneren møter Manchester Uniteds reservelag i turneringens finale. Finalen er ikke datofestet ennå.

18 år siden siste ligamesterskap
Det er i dag på dagen 18 år siden Liverpool vant sitt 18. og foreløpig siste ligamesterskap. Det hele ble avgjort den 28.april 1990, da de røde beseiret Queen's Park Rangers 2-1 på Anfield. Gjestene tok ledelsen, men Ian Rush utlignet fem minutter før pause. Kampen om ligamesterskapet ble avgjort etter drøye timen, da John Barnes satte inn et straffespark, samtidig som Aston Villa ikke klarte å vinne sin kamp denne kvelden.