Rafa håper på gjentagelse av 2005

Rafael Benitez håper at historien fra våren 2005 vil gjenta seg. Jamie Carragher vil spille sin kamp nummer 100 i Europa på Stadio Giuseppe Meazza.

Rafael Benitez uttaler til Liverpool Daily Post i dag at han håper at historien fra 2005 skal gjenta seg. De røde slet også den gangen med å bli blant de fire beste i ligaen, men gikk til topps i Europas gjeveste klubbturnering.

- Av og til er det slik at historien gjentar seg. Jeg håper vi igjen er på vei til en Champions League-finale, samtidig som vi er ute av tittelkampen i ligaen, akkurat som i 2005. Men jeg foretrekker å ikke se så langt frem i tid. Jeg tar alltid en kamp av gangen, og aldri har det vært mer passende enn akkurat nå, sier Liverpools manager.

- Vi har gjort oppgaven veldig vanskelig for Inter nå, ved å score to mål og unngå baklengs på hjemmebane. Men de har mange gode spillere, og vi må vise dem stor respekt og gå til verket med tro på oss selv. Vi kan ikke ta lett på oppgaven, svarer han på spørsmål om returkampen mot Inter i Italia.

- Du må kosentrere deg, analysere alt, opptre profesjonelt og gjøre jobben din uansett hvordan omstendighetene er. Muligens følte spillerne behov for å bevise at enkelte har tatt feil av dem, men innstillingen var den samme som foran alle andre kamper. I noen kamper har vi spilt bra, men ikke klart å vinne. Problemet denne sesongen har vært at vi ikke har gjort nok mål når vi har dominert kamper, og så har vi av og til sluppet inn for enkle mål. Slikt fører til sviktende selvtillit, og da blir det vanskelig å vinne kamper.

- Resultatet mot Inter har gitt oss tilbake troen på oss selv. Inter er tross alt det beste laget i Europa for øyeblikket. De leder serien i Italia, og har tapt kun to kamper gjennom hele sesongen. Slår man lag som dette og spiller bra, bidrar det til å styrke selvtilliten.

- Nå står vi foran en ny viktig ligakamp mot Middlesbrough i helgen. Vi må bli mer stabile i ligaen nå. Vi må også forstå at dersom vi ikke klarer å gjøre mål når vi produserer store sjanser, så må vi bare fortsette å jobbe, og sørge for at vi i alle fall ikke slipper inn noen.

Carra vil jubilere på Stadio Giuseppe Meazza
Jamie Carragher vil spille sin 100. europacupkamp for Liverpool når de røde gjester Milano om tre uker. Visekapteinen sliter imidlertid med å finne noen forklaring på hvorfor laget presterer bedre i Champions League enn i hjemlig liga.

- Det virker som vi alltid har tro på oss selv i Champions League. Vi benyttet vårt sterkeste lag mot Inter, og det utgjør selvsagt en forskjell. I tillegg hjalp det at Materazzi ble utvist i tirsdagens kamp. Jeg ble imponert over Inter selv da de hadde 10 mann på banen, så det blir en helt annen kamp i Italia, sier scouseren til Guardian.

- Vi skal spille fire ligakamper før returoppgjøret, og vi må prøve å spille på det samme høye nivået også i disse dersom vi skal sikre oss deltagelse i Champions League også neste sesong.