Rafa har stor tro på Babel

Benítez mener Babel kommer til å bli en suksess i engelsk fotball, men spilleren trenger tid. Babel som spiss i fremtiden?

Rafael Benítez tror at Ryan Babel vil bli den neste nederlenderen til å slå igjennom i Premier League, men Rafa påpeker at 21-åringen trenger tid. Liverpools manager er sikker på at sommerkjøpet kan følge i fotsporene til Robin van Persie, Dennis Bergkamp og Arjen Robben.

Anfield-publikummet har allerede sett glimt av hans store potensial, noe som førte til at Nederlands landslagssjef Marco van Basten kalte Babel for "den neste Henry". Babel har nettet syv mål for de røde denne sesongen, inkludert flotte scoringer mot Derby og Besiktas.

Rafael Benítez er fornøyd med Babels fremgang etter £11,5M-overgangen fra Ajax.
- Når jeg snakker med Ryan, så nevner jeg alltid van Persie, Bergkamp og Robben, spillere som kom fra Nederland, om hvor lang tid de trengte for å lykkes her, kanskje én eller to år, uttaler Benítez.

- Han spilte i en spesiell rolle i Ajax. Nå er han på et topplag i England. Alt er annerledes for ham. Jeg er virkelig fornøyd med hans engasjement. Han trener på alt, lærer og forsøker å bli bedre. Jeg tror han vil bli en veldig god spiller for oss.

- Det er altfor tidlig å bedømme ham. Det er det samme med Lucas Leiva. Han er en annen ung spiller som vil trenge tid. Vi har et reservelag med spillere av kvalitet fordi vi ønsker å gi dem tid.

- Noen ganger, med noen spillere, så er de så gode at de ikke kan være på reservelaget. De må gå rett inn på førstelaget. Vi vet at de vil trenge tid, men jeg er virkelig fornøyd med Ryan.

- Jeg tror han vil bli virkelig god. Han har alle kvaliteter. Han har fart og egenskaper. Han behøver å spille noen kamper på rad og vise ting. Det vil gi ham mer selvtillit.

- Når man har en ung spiller med kvalitet og man ikke får dem innlemmet i klubben så fort som mulig, så vet man at de vil signere for et annet topplag.

- Man må hente dem hit og gi dem tid. Vi kjøpte Daniel Agger som ung spiller. Etter de første seks månedene sa folk at de ikke var sikre på ham. Et år senere så er han en av de beste spillerne på laget vårt.

Babel spilte spiss for det suksessfulle nederlandske U21-landslaget sist sommer, og han spilte på venstrekanten for Ajax før han kom til Liverpool. Nederlenderen har hovedsakelig spilt på kanten under Rafael Benítez, men manageren bekrefter at Babels fremtid ligger lengre frem på banen.
- Når Ryan spilte for Nederland U21, spilte han spiss. I Ajax spilte han på venstresiden i et 4-3-3-system. Han lærer om andre posisjoner, og her lærer han om 4-4-2.

- Vi jobber også med ham og ser på video. For ham er det en god erfaring.

- Vi vet at han liker å spille hengende spiss. Det er en mulighet. Hvis han lærer seg den posisjonen, vil det være fint for ham i fremtiden.

- Kanskje kan Ryan bli spiss for oss i fremtiden, men nå trenger vi hans hurtighet og egenskaper på kantene, avslutter Rafa.