Rafa holder beina på jorda

En god ligastart til tross. Benítez tar ikke av, men fokuserer kun på neste kamp. Fortsatt rom for forbedringer. Advarer mot PSV. Legger ikke press på Keane. Appell avslått.

Rafael Benítez leder Liverpool for 250. gang i kampen mot PSV Eindhoven i morgen. De røde er ubeseiret i Premier League denne sesongen, og ligger bare bak Chelsea på dårligere målforskjell. Benítez' mannskap står med kun to tap på de seneste 29 kampene i alle turneringer, og kun ett tap på de siste tretten kampene. Nå begynner laget å se ut som seriøse tittelutfordre, men Benítez innrømmer at man må holde beina godt plantet på jorda fremover.
- Når vi spiller bra og vinner kamper, vil alle snakke om hvor gode vi er. Det er viktig å roe ned og få folk til bare å snakke om vår neste kamp, uttaler Benítez.

- Det er farlig når man hører folk snakke pent om laget ditt. Da må vi sørge for ikke å lytte til hva som blir sagt, men bare konsentrere oss om fremtiden.

- Men det er bedre å håndtere forventninger, som vi gjør, enn å være på bunnen av tabellen og forsøke å motivere spillere.

Liverpool møtte PSV fire ganger i 2006/07, med tre seirer og én uavgjort som resultat. Benítez advarer mot å innkassere poengene på forhånd.
- PSV er et annerledes lag med en annen manager og mange nye spillere siden sist vi møtte dem i Europa.

- Ja, vi har vunnet mot dem to ganger på Anfield, men det er da det kan være farlig. Folk forventer at vi skal klare det igjen.

- At PSV tapte åpningskampen mot Atlético Madrid, er også et problem for oss. De må forsøke å få noe ut av kampen her. De er et godt lag teknisk. Vi må være veldig forsiktige.

- Det vil alltid være vanskelig for motstanderen å spille på Anfield. Det er klart. PSV har mye erfaring fra Europa. De er godt organsiert. Hvis vi kan begynne kampen bra, vil vi sette dem under press.

- Nå som vi er i en god posisjon, er folk veldig glade. Alle forventer å se laget spille bra og score mål. Men jeg tror det er viktigere å konsentrere oss om å være fokusert og fortsette med å vinne.

- Vi må bare fortsette slik og forsikre oss om at vi ikke opplever det som skjedde forrige sesong. Da startet vi dårlig i gruppespillet,

- Hvis vi kan vinne denne og så neste i Madrid, vil vi nesten være klare. Men man er alltid nesten der inntil man til slutt oppnår det. Ingen kan slappe av.

- Vi fikk mye kritikk tidligere i sesongen for at vi vant, men ikke spilte bra. Det er sant, og vi har stort rom for forbedringer fremdeles.

- Vi lider fortsatt av at spillere kom tilbake etter en hard sommer med spill i Europamesterskapet.

- Jeg synes troppen blir bedre for hvert år. Vi kjøpte noen gode spillere, og vi ser etter spillere med kvalitet og god mentalitet.

- Nå har vi en spillergruppe med god mentalitet og kvalitet som Mascherano, Agger, Reina, Gerrard, Carragher, Torres og Keane.

- Vi har mange gode spillere i stammen i laget, og også gode spillere rundt dem. Det gir en god balanse.

- Hvis vi kan forbedre oss fysisk, da vil jeg bli gladere. Taktisk er lag bra organisert, og spillerne forstår hva de skal gjøre.

Benítez får stadig spørsmål om måltørken til Robbie Keane.
- Dersom laget fortsetter å spille bra og vinner kamper, da vil de heller snakke om laget enn Robbie. Robbie spiller bra. Han er en nøkkelspiller. Han var involvert i begge målene mot Everton, og han sto for målgivende ved det første.

- Vi vet at han må finne veien til nettmaskene, men det er klart hvis Torres, Kuyt og Babel scorer, så vil også alle være godt fornøyd.

Appell avslått
Evertons Tim Cahill må sone tre kamper etter utvisningen i Merseyside-derbyet lørdag. Et uavhengig utvalg avslo i dag australierens appell.