Rafa hyller Gerrard

Liverpools manager mener at hans kaptein har kvaliteter som bare to eller tre til i verden besitter, og berømmer en midtbanespiller med én scoring unna 100 mål.

Etter en sommer og sesongstart forstyrret av skadeproblemer, skapte Steven Gerrard overskrifter igjen da han scoret to mål mot Marseille sist tirsdag. Ikke minst ble det brukt superlativer på en fantasisk utligning hvor scouseren fluktet og skrudde ballen over keeper med et langskudd i det bortre hjørnet.

Rafael Benitez sparte da heller ikke på rosen da han på pressekonferansen foran morgendagens kamp ble spurt om Stevie G og det faktum at midtbanespilleren står med 99 og et trolig nært forestående jubileum.

- For hvilken som helst spiller er det fantastisk å score 99 eller kanskje snart 100 så fort, men spesielt for en midtbanespiller, forklarer Rafa.

- Det viser hvilken kvalitet og teknikk som Gerrard har. Han er en spiller som kan spille hvor som helst og score fantastiske mål. Ikke bare vanlige mål, men vi snakker om fantastiske mål i tillegg.

- Det er hva du får fra en klassespiller. Å score så mye er fantastisk. Først og fremst må du være virkelig god og for det andre må du ha en offensiv mentalitet og kvalitet.

- Du må også spille for et topplag da du behøver å være i et lag som angriper og skaper sjanser. Han er også fortsatt ung og kanskje vil han sette en rekord som midtbanespiller. Det vil også bli lettere hvis han fortsetter å ta straffespark. Hvis han greier å score mot Stoke vil jeg bli virkelig fornøyd.

- Bare to eller tre kan score et mål som det han gjorde mot Marseille, men vi så at han scoret et lignende også på trening i dag slik at vi vet at han er i stand til det.

- Totalt sett har det vært en virkelig god uke, fortsetter Benitez. - Vi hadde to vanskelige og viktige kamper og vant begge, slik at alle er fornøyd her i Liverpool.

- Hvis vi fortsetter å vinne hver kamp, vil vi sakte men sikkert komme i en bedre posisjon og så kan vi snakke om hvordan vi ligger an om to eller tre måneder.

- I fotball er det vanskelig å si at du kan vinne hver kamp og noen sier at det er et enkelt spill, men vi vet at det ikke er lett. Vi vet at det vil bli vanskelig mot Stoke, som er et godt organisert lag og er fysisk veldig sterke.

- De spiller direkte fotball. Jeg har blitt virkelig imponert over deres dødballer og da mener jeg ikke bare innkast, men også cornere og frispark. Manageren gjør en god jobb.

- I England er det mange lag som benytter seg av lange innkast, så vi må være på vakt og være klar til å vinne den første duellen og også den andre duellen.

- Vi vil prøve å spille vår fotball. Hvis vi kan slå pasninger og bevege oss vil det være glimrende. Hvis ikke vet vi at det vil bli fysisk og vanskelig, men vi vet hva som skal til teknisk og taktisk.

- Vi kan fortsatt bli bedre denne sesongen. Pre-season var uvanlig med mange spillere som kom sent tilbake fra OL og EM, slik at vi kan bli mye bedre fysisk og det betyr at vi også kan bli bedre teknisk og taktisk.

- Vi har en veldig god tropp med en virkelig god innstilling. Vi vant mot United uten Torres og Gerrard på banen fra start av, og det er godt å se at andre i troppen spiller godt. Det betyr at vi kanskje kan benytte forskjellige spillere i andre turneringer denne sesongen og likevel holde det samme nivået.