Rafa hyller jubilanten

Dirk Kuyt er en managers ønskedrøm. Ingen tilfeldighet at nederlenderen lykkes i Europa. El Zhar kan få flere sjanser. Dossena må bli vant til en firebackslinje. Tap for Kacaniklic.

Rafael Benítez mener jubilanten Dirk Kuyt er en managers ønskedrøm. Nederlenderens vil i i kveld spille sin kamp nummer 100 for Liverpool. 28-åringen vil bli den 185. spilleren i klubbens historie til å nå det antallet.
- Han er en veldig, veldig god spiller for ethvert lag eller tropp. Han er en fantastisk proff som kan score mål. Hans arbeidsinnsats er utrolig, uttaler Benítez til Liverpoolfc.tv.

- Han er en fantastisk lagkamerat, så han er en spiller enhver manager ville ønske å ha i spillerstallen sin. Han er alltid den samme i hver kamp eller treningsøkt - en veldig god proff og en hyggelig gutt.

Kuyt scoret syv mål for Liverpool i Champions League forrige sesong. Benítez tror ikke at angriperens suksess i Europa er noen tilfeldighet.
- Fotballen i Premier League er fysisk. I Europa er den mer taktisk. Han har god bevegelse. Det gir ham mulighet til å komme lettere inn i feltet.

Nabil El Zhar har blitt byttet inn i Liverpools tre obligatoriske kamper denne sesongen. Rafael Benítez tror at marokkaneren kan bli en spennende spiller å følge fremover.
- Kanskje ikke folk vet så mye om ham fordi han er på reservelaget. Han er en spiller med kvalitet. Han har ferdigheter og fart. Han har spilleforståelse og er landslagsspiller for Marokko. Han kan bli en god spiller for oss. Han trenger erfaring, og har behov for tid, men er en type spiller som kan forandre kamper.

Kanskje det blir flere sjanser på førstelaget for El Zhar.
- Normalt vil han være med førstelaget. Vi får se. Hvis han fortsetter å spille bra, så får vi se. Jeg liker konkurranse om plassene fordi det er bra for laget.

Rafael Benítez innrømmer at laget trenger noe tid til å sette seg. Nye spillere har blitt hentet inn, og andre har deltatt i de olympiske leker.
- Ja, vi har måttet forandre litt for å tilpasse oss etter de nye spillerne. Vi trenger tid. Vi vet det. Vi har også hatt spillere borte. Det vil bli annerledes nå fordi vi har alle spillerne tilgjengelig.

Andrea Dossena er en back som skal være med fremover i angrep, men italieneren må bli vant til å spille i en backfirer.
- Ja, han trenger også tid. Han er en spiller som er god til å gå fremover. Ideen var å hente inn en back som angriper bra. Han besitter kvalitet, og han trenger tid til å finne seg til rette og bli vant til Premier League. Jeg tror han kan forbedre seg. Han har spilt i en backrekke med fem spillere det siste året. Han har behov å jobbe i en backfirer. Han vet at han må forbedre seg, men jeg tror han har spilt med fire bak for Italia. Så om noen kamper, vil han bli bedre.

Tap for Kacaniklic
Sverige U18 tapte 1-3 for Slovakia U18 i den første gruppespillkampen i Vaclav Jezek-turneringen i Tsjekkia. Alexander Kacaniklic spilte hele kampen, og var involvert i svenskenes utligningsmål. I dag venter et delstatslag fra Bayern. Sydtyskerne tapte 1-3 mot Polen i går.