Rafa innrømmer feil

Rafael Benitez erkjenner at både han og hans spillere har begått flere feil denne sesongen. Nå vil han heller lære av dem, enn å diskutere dem med media. Agger gjør fremskritt og trener normalt.

En optimistisk Rafael Benitez har latt seg intervjue av Liverpool Daily Post i dag.

- Denne sesongen har vi fått se hvordan alle har reagert når de har blitt satt under press. Det er viktig med tanke på fremtiden. Vi så hvordan folk håndterte en vanskelig situasjon, uttaler manageren, og sikter til hvordan hans spillere og stab reagerte på turbulensen rundt eiersituasjonen.

- Nå trenger vi nye spillere som er sultne. Spillere som ønsker å vinne trofeer. Vi er kun interessert i å kjøpe de spillerne vi trenger. Trenger vi for eksempel en høyreback, så vil vi prøve å hente inn en høyreback. Vi trenger ikke å kjøpe den beste spissen i verden, når vi har en av de beste i klubben allerede. Vi må gjøre de riktige tingene til riktig øyeblikk, sier han når han blir spurt om sine transferplaner for sommeren.

Men selv Benitez er overrasket over at Fernando Torres har funnet nettmaskene hele 32 ganger denne sesongen.

- Da vi kjøpte ham analyserte vi hans alder, fysiske tilstand, kvaliteter og innstilling, og vi visste han var en god spiller. Det var derfor vi kjøpte ham. Men når han gjør mer enn 30 mål i sin første sesong er det rett og slett en fantastisk prestasjon. Det har overrasket alle. Ikke fordi vi ikke hadde tro på ham, men fordi det er hans første år i Premier League.

Av Torres sine 23 ligamål har 21 blitt gjort på hjemmebane.

- Jeg vet ikke hvorfor så mange av hans ligamål har kommet på Anfield. Jeg er litt overrasket, for jeg trodde han kom til å gjøre flest mål på bortebane på grunn av hans hurtighet, og at han ville få mer rom slik at det ville bli lettere for ham på bortebane. Kanskje er det bare en tilfeldighet. Men han virker ekstra motivert på Anfield foran våre fantastiske supportere. Vi må også huske på at han gjorde mål både på Stamford Bridge og San Siro i Champions League, så han har vist at han kan score hvor som helst.

Benitez innrømmer også at han selv har gjort en del feil denne sesongen.

- Jeg kjenner ingen manager som er perfekt. Alle managere gjør feil. Det man må unngå er å repetere sine feil. Da vil du få negative overskrifter hele tiden. Du ser hele tiden tilbake på ting, og undrer deg på om du kunne ha gjort noe bedre eller ei. Du prøver å lære fra dine feil. Managere innser når de har gjort noe feil, men de kan ikke snakke med alle i pressen om det, og alltid være i media og snakke om det. Du analyserer ting sammen med staben din, og kommer frem til hvordan man skal forbedre ting. Det er bedre å holde ting innenfor husets fire vegger.

- Når en spiller gjør en feil, kan du ikke henge ham av den grunn. Og som manager kan du ikke blottlegge deg foran alle. Alle managere vet at de vil gjøre feil. Det er viktig å holde ting som gjelder enkeltspillere internt, og det samme gjelder feil som staben gjør.

- Selvsagt, er feilen opplagt så kan du snakke om det. Men i fotball har alle sin egen mening, så du må prøve å unngå en offentlig debatt hver helg om hver bidige feil du gjør.

Agger ser lysere på livet
Ellers forteller manageren til Liverpool Daily Post at Daniel Agger gjør store fremskritt av sin skade. Dansken vil ikke bli involvert mot Tottenham i morgen, men forbereder seg nå på sommeroppkjøringen etter å ha mistet nesten hele denne sesongen grunnet metatarsalskaden han pådro seg i september.

- Agger er tilbake i trening, og vil trene normalt fremover. Vi må ta godt vare på ham, men han er mye mer optimistisk nå. Han vil trenge tid, ettersom han har jobbet hardt med fysioterapeutene med alternativ trening for å komme tilbake. Han vil ta en ferie, og så vil han komme tilbake når vi starter preseason-treningen.