Rafa konsentrerer seg om det sportslige

Manager Rafael Benítez har fått med seg det siste nye i feiden mellom de amerikanske eierne, men velger å fokusere på det sportslige. Mot startsplass for Lucas Leiva sentralt på midten.

De fleste har fått med seg at George Gillett endelig har snakket ut om konflikten med Tom Hicks, og det er ingen tvil om at amerikanerne er uenig i hvordan Liverpool skal drives. Derfor var det naturlig og forventet at manager Rafael Benítez, som også har vært involvert i konflikten, ble spurt om dette i dag.

- Jeg har blitt fortalt om kommentarene fra George Gillett, men jeg holder meg bare fokusert på derbyet, og det er det eneste jeg bryr meg om, svarte Benítez i følge Liverpool Daily Post.

- Uansett hva som blir sagt, er det eneste jeg kan gjøre å konsentrere meg om kampen og forberede meg grundig. Men dersom vi skulle vinne vil alle bli gladere, spesielt ettersom det er mot Everton. Jeg kommer kun til å tenke på Everton og analysere motstanderen. Alt jeg ønsker er 11 friske spillere til kampen.

Ettersom Javier Mascherano som kjent er suspendert, går det mot startsplass for Lucas Leiva sammen med Xabi Alonso sentralt på midten. Brasilianeren kom som kjent inn da de røde snudde tilsvarende oppgjør på Goodison Park i oktober, og har fått spilletid i flere store oppgjør denne sesongen.

- Lucas kan komme inn for Mascherano. Han spilte godt mot Inter, så hvorfor skulle han ikke kunne spille bra mot Everton? Han kan gjøre jobben.

- Vi kommer til å gå til kampen med samme innstilling som alltid. Vi kommer til å spille både med hjertet og hjernen. Det er en veldig viktig kamp for begge klubber, siden en posisjon blant de fire beste står på spill. Jeg tror ikke vi vil avgjøre det med å slå Everton. De vinner mange kamper, og er nære toppen av tabellen. Disse kampene er spennende for alle.

Manageren bekreftet også at Fernando Torres vil komme til å spille søndagens kamp, til tross for å ha fått litt juling av det italienske forsvaret i midtuken.

- Torres kom seg greit gjennom Spania-kampen, men det var ikke den beste forberedelsen. Han spilte ikke bare mot Italia, men mot Materazzi. Det var vanskelig, og han fikk noen spark, men han vil bli klar, avsluttet Benítez.