Rafa lar seg ikke affisere av kritikken

Benitez trekker bare på skuldrene av kritikerne som slakter spanjolen for at Keane blir benket og at Dossena får spilletid. Selv mener han det er viktig å utnytte den troppen han har til rådighet.

Rafael Benitez har fått en del kritikk for at han lot £20M-mannen Robbie Keane bli sittende på benken i lørdagens kamp mot Hull. Samtidig slakter mange kritikere innsatsen til £7M-kjøpet Andrea Dossena. En del engelske tabloidaviser hevder nå at Liverpools manager kastet £27M ut av vinduet i sommer.

- Dette tenker jeg ikke på. Jeg fokuserer kun på laget, svarer Rafael Benitez når han blir konfrontert med dette av Liverpool Daily Post.

- Neste år vil forhåpentligvis disse avisene bekymre seg over at jeg har flere spillere verdt £20M på innbytterbenken hver uke, legger spanjolen til, og antyder dermed at han forventer at klubbens eiere vil bruke store penger på spillerkjøp også til sommeren.

Manageren står fast på at hans beslutning om å sende innpå Lucas Leiva i stedet for Robbie Keane i sluttminuttene mot Hull var den riktige.

- Vi ønsket å beholde Alonso i midten for å kontrollere midtbanen. Mascherano ble litt for ubesluttsom, og Lucas er en spiller som er god til å komme inn i feltet. Han er i stand til å slå målgivende pasninger.

- Jeg ønsket andre kvaliteter på midten. Mascherano er en defensiv midtbanespiller, mens Lucas er mer offensiv. Han kan slå gode pasninger, og er mer presis.

- Jeg fokuserte på å vinne, og for meg fremsto det å bruke vinger og en offensiv midtbanespiller som er gode pasningsspillere som løsningen. I sluttminuttene av slike kamper trenger du spillere som kan slå presise pasninger. Å sende mer folk inn i feltet og slå langballer inn der, ser jeg ikke på som noen løsning.

- Alle var skuffet etter nok en poengdeling. Vi spilte uavgjort mot et lag alle forventet at vi skulle slå. Mine innbytter var alle taktiske. El Zhar klarte seg bra, og det gjorde også Babel. Vi trengte en offensiv midtbanespiller fordi Hull lå veldig dypt mot slutten.

- Det var fint å høre Keane si at han ikke ønsker å forlate Liverpool nylig. I en klubb som denne vil alle spillere få sjanser. Han trener hardt, og vi trenger ulike løsninger i ulike kamper.

- Alle spillere ønsker spilletid. Keane vil tenke det samme som N'Gog, og de andre spillerne som gjorde det virkelig bra mot PSV. N'Gog scoret mål, så han vil også lure på hvorfor han ikke fikk spille mot Hull. Men dette er normalt. Spillerne må forstå at de må jobbe som del av en tropp.

Benitez ønsker heller ikke å kritisere Andrea Dossena.

- Han var god offensivt, og leverte to-tre veldig gode innlegg. Han spilte bra i forrige kamp, og har blitt mye bedre. Defensivt gjorde laget som helhet feil. Vi kan snakke om to-tre spillere som må dele skylden for begge målene.