Rafa meget skuffet, men optimist

Benítez tror på seier i returen. Frustrert over dommer Plautz. Gerrard tror Torres kan avgjøre. Aurélio ute for resten av sesongen? Hicks møtte Rafa. Chelsea mener de fortjente uavgjort.

Rafael Benítez har tro på at Liverpool kan vinne returoppgjøret på Stamford Bridge og nå Champions League-finalen i Moskva, til tross for at Chelsea har fordel av å ha med seg et bortemål. Et selvmål fra innbytter John Arne Riise i det 95. spilleminutt ga uavgjort 1-1 etter at Dirk Kuyt hadde sendt de røde i ledelsen før pause. Benítez avviser at Avram Grants lag nå er favoritter til å gå videre grunnet det viktige bortemålet. Manageren nekter også å gi John Arne Riise skylden for baklengsmålet.
- Slike situasjoner er virkelig vanskelige. Man kan ikke skylde på spilleren, uttalte Benítez til Liverpoolfc.tv etter kampslutt.

- Disse sprettene på ballen er virkelig vanskelig å forsvare seg mot. Alle var virkelig skuffet etter kampen, men alt vi kan gjøre er å være positive og tenke på neste kamp og forsøke å være klare.

- Normalt når man slipper inn et mål på slutten, så må man være skuffet, men nå må vi reise til Stamford Bridge og vinne.

- Jeg er virkelig skuffet, spesielt med selvmålet i siste minutt. Nå tenker jeg på returoppgjøret på Stamford Bridge. Vi har nok selvtillit, så vi må skifte tanker og tenke positivt.

- Vi må forberede oss til neste kamp. Vi har 90 minutter, og dersom vi skaper så mange sjanser som vi gjorde i dag, kommer vi til å sette sjansene våre.

- Vi vet at det vil bli vanskelig, men vi har tro på oss selv. Se på laget i dag, spesielt de første 30 minuttene i andre omgang, var vi over dem. Jeg tror vi kan klare det dersom vi har litt flaks.

- Jeg synes vi hadde klare sjanser i dag. Man vet at det i en slik kamp ikke er lett å skape mange sjanser, men vi hadde tre klare sjanser. Jeg er virkelig skuffet fordi man må sette mulighetene.

Liverpool har ennå ikke klart å score på Stamford Bridge under Rafael Benítez.
- Vi skal forandre på statistikken.

Rafael Benítez var også frustrert over dagens østerrikske dommer Konrad Plautz, som la til hele fire minutter i andre omgang.
- Det er vanskelig å forstå. De scoret etter 94 minutter, og jeg var overrakset. All innkastene, frisparkene og cornerne gikk deres vei. Til slutt kom selvmålet, og vi er virkelig skuffet. Men vi har 90 minutter og vi må vinne på Stamford Bridge.

- Vi visste før kampen at det kunne bli slik fordi det var det samme mot Marseille (Plautz dømte også den hjemmekampen, red.anm). Til slutt var det vanskelig. Man kan ikke skylde på dommeren for selvmålet, men tilleggstiden er vanskelig å forklare. Vi hadde ett tilleggsminutt i første omgang og så fire til slutt.

Benítez synes også Liverpool ble snytt for straffe da Kuyt så ut til å bli hindret av Ashley Cole i første omgang.
- De fire første frisparkene i kampen gikk mot oss grunnet dytting. Så ser vi deres spiller dytte våres med to hender, så jeg er virkelig overrasket. Jeg foretrekker å ikke si mer nå.

Aurélio ute resten av sesongen?
Fabio Aurélio måtte forlate banen på båre i det 61. minutt. Brasilianeren skal til nye undersøkelser på torsdag.
- Fabio har en adductor-skade, avslørte Rafa.

Liverpool Daily Post skriver at de første medisinske rapportene tyder på at spilleren går glipp av resten av sesongen.

Hicks møtte Rafa
Rafael Benítez kunne også fortelle at Tom Hicks hadde besøkt ham på Melwood før kampen i dag.
- Jeg snakket med ham, og vi pratet om at vi alle kanskje skulle ha et møte sammen. Det var positivt, og han kom for å hilse på.

Gerrard tror på Torres i returen
Med 1-1 hjemme mot Chelsea betyr det at de røde må score på Stamford Bridge i returoppgjøret for å ha en sjanse til avansement. Så langt under Rafael Benítez har altså aldri Liverpool klart å score borte mot Chelsea. Men Gerrard er likevel optimistisk.
- Vi har ikke spilt der med Fernando Torres, har vi?

- Selvsagt er vi skuffet over den sene utligningen, men det er over nå. Vi må ta oss selv i nakken. Vi må skaffe et godt resultat i helgen, så må vi gi alt vi kan på Stamford Bridge. Vi vet at oppgjøret ikke er over.

- Det er min jobb som kaptein og dra med guttene og være sikker på at vi er klare til neste uke.

- La folk si at Chelsea er favoritter. La dem gjøre det. Vi må stenge slikt ute og gjøre det vi er nødt til å gjøre. Vi har tro på at vi kan beseire Chelsea på deres bane.

- Vi skapte de beste sjansene mot dem her. Jeg tror ikke at Pepe hadde noe å gjøre bortsett fra å plukke ballen ute av nettet. Petr Ccech måtte gjøre to eller tre redninger. For å være ærlig er vi skuffet over at kampen kunne ha endt 1-0, da det kunne ha vært 2-0.

Dirk Kuyt har nå scoret i hver eneste runde i Champions League denne sesongen, en meget sterk statistikk for en spiller som har fått en del kritikk denne sesongen.
- Jeg har ikke lagt merke til at han har fått kritikk, sier Gerrard. 

- Jeg lytter ikke til noe av det der (media). Dirk har vært fantastisk for oss. Han jobber skjorta av seg for oss igjen i kveld. Han fortjente scoringen. Han er svært respektert i garderoben.

Kapteinen hadde også noen trøstende ord til den uheldige John Arne Riise.
- Disse kampene avgjøres på små detaljer. Chelsea var litt heldige til slutt, men kanskje er vi like heldige på Stamford Bridge. Dette laget vinner taper og spiller uavgjort sammen.

- Det handler om et returoppgjør i semfinalen i e-cupen. Hvis man ikke klarer å motivere seg selv til det, så bør man ikke spille fotball.

Chelsea synes uavgjort var fortjent
Chelseas keeper Petr Cech innrømmer at hans lag var heldige som klarte uavgjort på Anfield, men synes likevel det var vel fortjent.
- Vi har vært uheldige i de to siste semifinalene her. Denne gang fikk vi et heldig mål. Men vi fortsatte å spille helt til siste sekund. Vi presset og vi fortjente det.

Cech advarer imidlertid lagkameratene til å tro at finaleplassen er sikret.
- Dette er ikke over. Jeg håper at vi kan klare det på hjemmebane.

Frank Lampard roser Peter Cech for to matchavgjørende redninger på to avslutninger fra Fernando Torres.
- Han var fantastisk. Store Pete er for oss den beste keeperen i verden, og han viste det.

Chelseas manager Avram Grant synes uavgjort var et greit resultat.
- Jeg synes vi fortjente det. Det var en en kamp uten mange sjanser. I første omgang hadde vi en sjanse ved Drogba. Kanskje vi skulle hatt straffe. Andre omgang var det samme. Vi hadde en sjanse ved Malouda.

- De to målene kom etter feil. Store feil fra oss ved det første målet. Vi kontrollerte kampen, så gjorde vi en feil. Etter pause gjorde vi noen bytter. I en bortekamp er det viktig. Kalou og så Nico [Nicolas Anelka]. Vi skiftet på midtbanen, et annerledes system ...et godt resultat for oss.

- Jeg synes Cech var god. Han var uheldig ved målet, ballen gikk mellom benene hans. Han gjorde flere gode redninger.