Rafa om forholdet til Gerrard

Benítez sier at det aldri var problemer mellom ham og Gerrard. Houllier hadde en annen lederstil. Imponert over Gerrard i ung alder. Håper Stevie G får oppleve å vinne Premier League.

Det var en tid da det ble stilt spørsmål ved Rafael Benítez' forhold til Gerrard. Kapteinen har innrømmet at han følte at han fortjente mer anerkjennelse enn han fikk. Benítez forklarer til Liverpool Echo at deres forhold er sterkere enn noen gang som resultat av økt kunnskap og bedre forståelse for hverandre. Manageren påpeker at det aldri var noen reelle problemer mellom dem.
- Du kan si at forholdet mellom oss har blitt enda bedre, men det var aldri dårlig, sier Benítez.

- Steven er en fin gutt, en god gutt og en veldig god proff, så det har aldri vært noen problemer mellom oss.

- Jeg tror det som skjedde var at folk snakket om hvordan det var for Steven tidligere og hans forhold til Houllier, som han var meget nær og kunne legge en arm rundt skulderen hans. 

- Jeg var litt mer kritisk. Jeg prøver å forbedre ham og hjelpe ham til å bli en enda bedre spiller.

- Men jeg tror han nå vet at hver enkelt manager og hver person har sin egen måte å gjøre ting på. Det er tydelig at det vi gjorde fungerer fordi vi vinner kamper, og vi har også vunnet trofeer. Han har vært en veldig viktig del av dette.

Rafael Benítez synes det er imponerende at Steven Gerrard hadde så mange gode egenskaper allerede i ung alder.
- Jeg tror første gang jeg la merke til ham som spiller faktisk var da han spilte høyre back mot Everton. Han satte inn mange taklinger og viste stor lidenskap, uttaler Rafa.

- Mitt første inntrykk av ham var at han var en spiller med stort potensial fordi han hadde kvalitet, kraft og beslutsomhet. Han hadde så mye av det man ser etter i en spiller. Å ha dette i så ung alder er virkelig bra.

- Jeg tror han er en annen spiller nå fordi han er mer moden og mer erfaren. Han har spilt under ulike managere. Han har lært av dem. Jeg tror det har gjort at han har utviklet bedre spilleforståelse.

- Han kan analysere ting bedre nå enn tidligere, spesielt taktisk. Det kommer med erfaringen. Men det har ikke gått på bekostning av styrkene hans. Han har fremdeles kraft, besluttsomhet og kvalitet.

Rafael Benítez håper selvsagt at Steven Gerrard får oppleve å vinne Premier League.
- Vi håper at vi kan oppnå det. For Steven er det kanskje mer spesielt fordi han er en lokal gutt og en støttespiller for klubben, slik at det ville være veldig bra hvis det kan skje.