Rafa ser frem mot Villa

Manager Rafael Benítez lar det utenomsportslige ligge, og ser frem til mandagens møte med Aston Villa på Anfield. Nå håper han laget fikk tilbake selvtilliten i storseieren mot Luton i midtuken.

På dagens pressekonferanse ville ikke manager Rafa Benítez prate om alle de negative avisoppslagene og situasjonen om klubben. Han ville heller snakke om det sportslige, og ser nå frem mot kampen mot Aston Villa.

- Jeg var veldig fornøyd med hvordan vi spilte mot Luton, og tenker nå på kampen mot Aston Villa. Jeg vet at avisene, radio, og andre media fokuserer på ting utenfor banen, men jeg ønsker helst å snakke om Aston Villa og kampen, sa Benítez i formiddag i følge Liverpoolfc.tv.

- For en manager er det viktigste å vinne kamper. Alle var fornøyde etter seieren mot Luton, og nå må vi forsøke å gjøre det samme mot Aston Villa. Det vil bli en annerledes kamp, fordi de er et godt lag med gode angripere som er gode på kontringer - og vi vet det blir vanskelig.

Spanjolen mener at spillerne har fått tilbake selvtilliten etter 5-0 seieren i midtuken, men tror ikke det som har skjedd de siste ukene har påvirket spillerne eller resultatene den siste tiden.

- Jeg tror ikke det har påvirket dem. Jeg tror de er fokuserte, og ønsker å ende så høyt oppe på tabellen i ligaen som mulig. Vil vil fortsette å gjøre så godt vi kan i hver kamp.

Etter at Liverpool spilte uavgjort i fire kamper på rad, uttalte visekaptein Jamie Carragher at spillerne selv må ta mer ansvar når ting ikke går etter planen. Det er en kommentar som gleder sjefen, som alltid liker å se at spillerne ønsker å forbedre seg.

- Jeg synes Carra er en spiller med erfaring og karakter. At spillerne selv sier de kan forbedre seg er veldig positivt. Jeg synes vi har spilt både gode og dårlige kamper denne sesongen, og en kan alltids peke på manageren og bruke unnskyldninger. Men både spillere og støtteapperat vet at de kan forbedre seg.

Rafa trekker også frem et eksempel han fikk mye kritikk for i starten av sin karriere i Premier League, nemlig sonemarkeringen på dødballer.

- Viss du foreksempel prater om dødballer, så kan du snakke om sonemarkering og kritisere manageren - men hver eneste helg ser du mannsmarkering, og når det blir gjort feil der er det spilleren som får skylden. Slik er fotball. Noen ganger har manageren ansvaret, noen ganger spillerne. Når du tar en sjanse som manager kan du gå på blemmer, men dersom du vil vinne så må du ta sjanser av og til.

Det er et Villa i god form som gjester Anfield på mandag. De har vunnet tre strake kamper, og kommer fulle av selvtillit. Laget har kun Olof Mellberg usikker til denne, ettersom han har vært plaget av et virus. Martin O'Neills menn har vært bra på fremmed gress, med fire seire, fem uavgjorte og kun ett tap. Villa er oppe på like mange poeng som Liverpool, noe også Manchester City og Everton er. Selv om det er jevnt, føler Benítez seg trygg på at de røde klarer å ende blant de fire beste, og dermed kvalifisere seg for Champions League neste sesong.

- Det er to eller tre lag som er veldig nære, men vi har en kamp til gode. Villa har gjort en god sesong så langt, og har mye selvtillit, så vi vet det blir vanskelig. Vi skal kjempe for å komme så nære vi kan i toppen, og vil prøve å avslutte høyere oppe. Hvor høyt vet jeg ikke, men vi sikter høyere.

Benítez ser også frem til FA cupkampen mot Havant & Waterlooville i fjerde runde, og innrømmer at han ikke hadde hørt om klubben før.

- Jeg hadde egentlig ikke hørt om dem før, og nå for tiden er det vanlig å vite litt om motstanderen. Vi jobber nå for å finne ut ting om dem. Jeg synes det er en fin historie at de har kommet så langt, og det viser hvor stor og viktig FA cupen er, avslutter spanjolen.8