Rafa setter pris på Mascherano

Rafael Benitez forteller i dag hvor glad han er for å ha Javier Mascherano på laget. Dirk Kuyt tror Fernando Torres vil bidra til å snu den negative trenden Liverpool har hatt på Reebok Stadium.

Rafael Benitez omtaler i dag Javier Mascherano i rosende ordelag i et intervju med Liverpool Echo. Spanjolen beskriver argentineren som sin "forsikringspolise" på midtbanen.

- Mascherano spiller bra og alle vet han er en god spiller. Det finnes ikke så mange defensive midtbanespillere i verdensklasse. Han er veldig profesjonell og ofrer seg for laget på fantastisk vis. Jeg er veldig godt fornøyd med ham. Han er alltid fokusert, og prøver alltid å gjøre det som er riktig for laget. Det er vanskelig å si om noen er bedre enn ham i hans posisjon, men jeg er i alle fall fornøyd med ham, sier manageren.

- Han er en ung spiller, men er likevel rutinert. Han har nok kvaliteter til å spille i en slik posisjon, og det gir hans lagkamerater frihet til å gå fremover. Gerrard vet for eksempel at Mascherano dekker opp for ham om han går fremover, og slik har han blitt en nøkkelspiller for oss. Han fungerer som en slags forsikringspolise for oss.

Tony Barrett i Echo skriver at £18.6M-avtalen som gjør Mascherano til Liverpool-spiller de neste fire sesongene nå er klar. Grunnen til at avtalen fortsatt ikke er signert og i boks er at alle aspektene ved at Mascherano er eid av en tredjepart (MSI) sjekkes grundig rent juridisk. Spilleren selv er imidlertid sikker på at alt vil gå i orden.

Kuyt tror Torres vil fikse biffen også i Bolton
Dirk Kuyt har klokkertro på at Fernando Torres sin spisskompetanse vil gi de røde seieren også på Reebok Stadium på søndag. Faktum er imidlertid at Liverpool ikke har klart å vinne borte mot Bolton siden Rafael Benitez tok over roret som Liverpool-manager i 2004.

- Det var veldig viktig å vinne mot Middesbrough, da vi selvsagt ønsker å delta i neste års Champions League. Vi gjorde jobben og sikret oss de tre poengene, og nå må vi prøve å ta maksimalt med poeng i de ligakampene som kommer. Vi startet ikke bra mot Middlesbrough, men etter å ha slått Inter noen dager tidligere hadde vi selvtillit nok til å snu kamputviklingen, uttaler Kuyt til Echo i dag.

- Fernando Torres sørget for at vi kom inn i kampen og overtok kontrollen igjen, selv om vi fikk et skremmeskudd mot slutten. Jeg er glad for de to seirene mot Inter og Middlesbrough, og nå må vi sørge for å vinne også mot Bolton på søndag. Vi er midt i en kamprekke med fire ligakamper før returen mot Inter, og vi må prøve å gjøre alt vi kan for å ta over fjerdeplassen i løpet av disse kampene, legger han til.

- Forhåpentligvis får vi tre strake seire nå. Det er eksakt hva vi trenger. Vi viste mot Inter at vi kan slå hvem som helst, men nå må vi fokusere på Bolton-kampen.

- Torres er helt utrolig. En utrolig god spiller. Jeg har aldri sett noen som er så rask med ballen i beina. Jeg tror ikke den spilleren finnes. Han viste virkelig mot Middlesbrough at du skal være mektig glad for å ha en slik spiller på laget. Han vil også utvikle seg ytterligere, ettersom han fortsatt er veldig ung, og han har spilt fotball i dette landet i kun et halvt år.

- Sammen med spillere som Steven Gerrard, Javier Mascherano og Xabi Alonso vil han bare bli bedre. Det er flott for alle å ha en slik spiller på topp. Jeg syntes han spilte virkelig bra mot Inter, og enda bedre mot Middlesbrough. Hat-tricket han gjorde var hans andre for sesongen, noe som er veldig bra.

- Vi vet hvilket press som hviler på oss nå, og hvor viktig det er å vinne alle kamper. Dersom vi fortsetter å vinne, må også de andre lagene som kjemper om fjerdeplassen fortsette å vinne om de skal kunne holde tritt med oss. Vi får se hva som skjer. Det er fortsatt mye igjen av sesongen og mange kamper skal spilles. Det viktige for oss er å vinne våre egne kamper. Klarer vi det, er det ingen som kan ta fra oss fjerdeplassen.