Rafa stoler på Kuyt

Det går mot Dirk Kuyt og Peter Crouch lengst fremme mot Chelsea, på en bane hvor man mildt sagt har slitt med å få resultater de siste årene.

Benitez berømmer Dirk
Med Fernando Torres og Andriy Voronin ute med skader ligger det an til at Dirk Kuyt og Peter Crouch skal spille på topp for Liverpool på Stamford Bridge til søndag. Kanskje vil nederlenderen få en noe dypere rolle bak Crouch eller ute på kanten, i en kamp hvor Benitez vil være opptatt av at man ikke taper midtbanen. Manageren har uansett tro på at Kuyt kan gjøre en god jobb, selv om sesongen så langt har vært en skuffelse for den arbeidssomme spissen.

- Han har scoret noen mål, sier Rafa om Dirk Kuyt. ? Hvis du ser på hans statistikk i Nederland scoret han mange mål, men her gjør han en god jobb for laget. Hans innstilling er fantasisk.

- Han har trent veldig godt og det er en slik reaksjon du ønsker fra en spiller.


Crouch vil snu en trend.
Liverpools statistikk borte mot Chelsea under Rafael Benitez er ikke hyggelig lesning, og heller ikke hvis en ser noe lenger tilbake i tid.

I de tre ligakampene man har spilt på Stamford Bridge under Rafa har det blitt 0-1, 0-2 og 0-1. Siste ligaseier på Londons beste vestkant er fra januar 2004, da Bruno Cheyrou scoret kampens eneste mål. Det er den eneste seieren man har hatt på brua siden Premier League startet i 1992/93.

Chelsea har ikke tapt en ligakamp foran sine egne fans siden 21.februar 2004, altså snart fire år siden. Peter Crouch mener at det nå kunne vært et passende øyeblikk for de røde fra Merseyside å slå favoritten.

- Vi har selvtilliten nok til å kunne slå dem, siden vi har gjort det før, forklarer Crouchy.

- Det er ingen tvil om at vi må forbedre våre resultater, men dette er en stor kamp for begge lag.

- Det var godt å kunne starte siste kamp mot Sunderland, og å score. Jeg trivdes med å spille sammen med Fernando Torres.

En positiv statistikk før møtet på søndag ettermiddag er at Liverpool med åtte baklengs er det laget som har sluppet inn færrest mål på bortebane i Premier League denne sesongen.