Rafa tar Lucas i forsvar

Lucas har blitt utsatt for sterk kritikk fra enkelte supportere i de par siste kampene han har spilt. Benitez er imidlertid sikker på at brasilianeren vil bli en verdifull spiller for Liverpool.

Liverpools supportere har vært meget kritiske til Lucas Leiva den siste tiden. Mange hevder at brasilianeren ikke er god nok for Liverpool. Rafael Benitez slår i dag tilbake mot den kritikken, og tar midtbanespilleren i forsvar.

- Lucas er en fantastisk spiller og en fantastisk proff. Han var sitt lags kaptein bare 19 år gammel, og han har landskamper for Brasil. Ikke hvilken som helst fotballnasjon, men Brasil, uttaler manageren til Liverpoolfc.tv.

- Han var kaptein for det brasilianske OL-landslaget, og har veldig gode holdninger. Når man snakker om brasilianske spillere, tenker de fleste på elegante og teknisk gode spillere. Lucas er imidlertid en spiller som jobber hardt. Han besitter gode kvaliteter og er godt forberedt til hver kamp. Han kan takle, han kan vinne ballen i lufta og han slår gode pasninger. Han er fortsatt en ung spiller i et fremmed land, og han konkurrerer om en plass på laget mot karer som Javier Mascherano, Argentinas landslagskaptein, Steven Gerrard, en av de beste spillerne i verden og en spiller som har vært kaptein for England, og Xabi Alonso, en av de beste spillerne på det spanske landslaget som nylig ble Europamestere.

- Det er tøft for en ung spiller å skulle konkurrere mot slike størrelser, men det beviser hvilke kvaliteter vi har på vår midtbane.

- Dersom noen analyserer hvordan Lucas spilte tidligere mot hvordan han spiller nå, vil man finne ut at han jobbet meget hardt i de siste kampene hvor publikum vendte seg mot ham. Han har som nevnt meget gode holdninger, og jeg er sikker på at han vil bli en veldig god spiller for oss i fremtiden.