Rafa tar med telefon

Rafael Benitez sier han vil prøve å få koblet av med litt ferie, men at mobiltelefonen ikke blir slått av i jakten på nye spillere foran neste sesong. Degen første kjøp til neste uke?

- Jeg pleier ikke å være borte fra fotball særlig lenge om gangen, men jeg vil prøve å koble av litt, sier manageren til Liverpools hjemmeside.

- Jeg må prøve å gjemme mobiltelefonen, og hvis ikke kona finner den vil jeg prøve å ha den på meg. Hvis hun finner den, er jeg sikker på at hun vil kaste den i svømmebassenget, gliser Rafa videre.

- Jeg liker ikke å være for mye på stranden, men jeg har ikke noe imot et svømmebasseng eller kanskje gå en tur i fjellet. Når du er i en stor klubb som Liverpool vet alle hvem du er og det er ikke lett å komme seg vekk fra folk når du er på ferie.

Gareth Barry er den eneste spilleren hvor det er bekreftet at Liverpool har lagt inn et bud, og det er ventet at kapteinen til Aston Villa vil ha samtaler med ledelsen denne uka. På Merseyside tror man at Barry ikke vil si nei til muligheten for å kunne spille i Champions League, noe som vil presse Villa til å selge spilleren som har to år igjen av sin kontrakt. Slike store overganger tar imidlertid gjerne litt tid etter hvert som klubbene forhandler om pris.

Det kan gå fortere angående Philipp Degen, som er tilgjengelig på Bosman fra Borussia Dortmund. Bundesliga avsluttes førstkommende lørdag, og hvis Liverpool går for Degen som løsningen til en høyreback kan den 25-årige sveitseren til neste uke bli de rødes første sommerkjøp. Brasilianeren Rafinha, som også spiller i Bundesliga, er imidlertid også en spiller som Rafa er interessert i, men foreløpig er han blitt priset ut av Schalke.

James Milner er en annen spiller som er satt i forbindelse med LFC, etter som Benitez søker etter nye flankespillere. Det kan være aktuelt at en spiller eller to går i motsatt retning til Newcastle, selv om Liverpools manager har uttalt at man er avventende i forhold til å slippe av gårde engelske spillere med tanke på en mulig regelendring angående antall utlendinger.

Peter Crouch, Jermaine Pennant og Scott Carson er engelske spillere som Liverpool kan være villige til å cashe inn på, i ønske om å styrke transferbudsjettet. John Arne Riise og Andriy Voronin er andre som synes å være til salgs, selv om nordmannen hele tiden har hevdet at han ønsker å være på Anfield. Det har blitt spekulert i at Voronin kan være på vei tilbake til tysk fotball.