Rafa: - Tro, kvalitet og viljestyrke

En glad Rafael Benitez roste mentaliteten og viljestyrken til sitt lag etter seieren mot Chelsea, og at dette var en kraftig beskjed om at man nå ønsker å beholde posisjonen på toppen av tabellen.

- Alle snakket om statistikk og hvordan vi hadde gjort det mot topplagene, og vi visste at de var ubeseiret over lang tid på hjemmebane, slik at dette var en enorm kamp for oss, slo en meget fornøyd Rafael Benitez fast etter kampslutt på Stamford Bridge.

- Vi hadde den rette mentaliteten, som du behøver for å kjempe mot topplagene og kunne fortsette å være ubeseiret og på toppen av tabellen. Dette var en klar beskjed fra oss.

- Å komme hit og vinne vil være et stort løft i forhold til resten av sesongen. Vi hadde troen, kvaliteten og viljestyrken.

- Det holdt til å gå til topps på tabellen og nå kan vi starte og tenke mot Portsmouth og tre nye poeng.

- Mot et veldig offensivt Chelsea følte jeg at vi kontrollerte kampen. Vi hadde også andre sjanser og satt ikke tilbake og prøvde å forsvare 1-0. Vi prøvde å få et andre mål. Laget arbeidet veldig hardt og spillerne visste hva de skulle gjøre. Vi hadde mer plass framover i andre omgang fordi de måtte sende spillere framover. Vi forsvarte oss veldig bra og de hadde ikke særlig mange sjanser.

- Nøkkelen for meg er at du har spillere med kvalitet som arbeider hardt, da vet du at du har et vinnerlag. Våre supportere var støttet dem også som alltid, og for alle i klubben var det en fantastisk dag.

- Det var viktig å slå Manchester United og nå har vi slått Chelsea, men hvis du skal holde deg på toppen av tabellen over tid må du kunne slå nesten alle.

- Alle snakket om hvor vanskelig det ville bli å spille mot Chelsea uten Torres, men hvis en arbeider som et lag kan vi greie det slik som i dag. Hvis vi må spille en eller to kamper til uten Fernando tror jeg vi likevel har nok kvalitet i troppen.

- Vi har selvtillit og må nå bare fortsette. Hvert år prøver vi å få en bedre tropp. Vi har gjort feil når vi har kjøpt spillere, men vi har også hentet noen som er virkelig gode. Spillere som Agger, Mascherano, Alonso, Gerrard, Carragher, Reina, og du kan se den innstillingen de har og de inspirerer også de andre spillerne.

- Vi har en god stall med god konkurranse. Diego Cavaliero har ikke spilt mye men presser Pepe Reina, Dossena presser Fabio Aurelio noe som er positivt for oss at de nye spillerne har en veldig god mentalitet. Lucas er en annen som arbeider hardt på hver eneste trening og holder alle på tå hev.