Rafa tror Gerrard rekker United-kampen

Steven Gerrard trener nå alternativt, på sykkel. Manager Benitez forteller at kapteinen snart vil begynne å jogge, og tror at scouseren blir klar til kampen mot Manchester United.

Rafael Benitez tror at toppformen er like om hjørnet for Liverpools del. Det uttaler han til liverpoofc.tv i dag. Manageren mener at september kan bli en svært viktig måned for hans lag.

Spanjolen innser at hans mannskap ikke har overbevist i sesongens første kamper, selv om man ligger på andreplass på tabellen á poeng med Chelsea. Nå skal de røde møte erkerivaler som Manchester United og Everton i løpet av de kommende ukene. Da forventer manageren andre takter fra sine spillere.

- Javier Mascherano, Lucas og Ryan Babel kom tilbake sent, og jeg er sikker på at vi vil fremstå som et bedre lag de kommende ukene. Vi må bli bedre til å holde på ballen og jobbe i et høyere tempo, slår Benitez fast.

- Vi fikk ett poeng på Villa Park uten Steven Gerrard og Fernando Torres, og det beviste at vi har dybde i troppen. Men vi kunne ha gjort det enda bedre. Etter å ha studert opptak av kampen ser jeg at vi kunne ha vunnet. Vi hadde fire sjanser, ved Alonso, Kuyt, N'Gog og Keane. Villa hadde to sjanser og noen farlige dødballer. Det var et godt poeng å få med seg, men det kunne ha vært enda bedre.

- Vi forandret system for å spille 4-3-3. Dette for å gi Xabi Alonso mer frihet. Når Alonso ble presset la vi om til 4-2-3-1. Folk hengte seg opp i at Robbie Keane spilte på venstresiden, men vi måtte fokusere på å vinne kampen, ikke på en enkeltspiller.

Manageren tror ellers at Steven Gerrard vil vinne kampen mot klokka for å bli klar til oppgjøret mot Manchester United 13.september.

- Det går greit med Steven. Han trener for tiden på sykkel, og vil snart begynne å jogge. Jeg tror han vil være klar snart.

Daniel Agger har fått få sjanser til å vise seg frem så langt denne sesongen, men Benitez tror at dansken vil dra nytte av den harde konkurransen om stopperplassene.

- Martin Skrtel er en god midtstopper, Jamie Carragher er veldig stabil og Sami Hyypiä er også en god mulighet. Daniel må jobbe hardt om han ønsker å spille, og han vet det. Vi ønsker å ha to spillere i alle posisjoner. Daniel har en god innstilling og vil være klar når han behøves, avslutter manageren.