Rafa tror på åpen kamp

Liverpool går for seier i Marseille, hvor Benitez sier at man møter et offensivt og godt lag. John Barnes aktuell for managerjobb i Jamaica.

Best og verst mot Marseille
I en berg og dalbane av et gruppespill for Liverpool i forrige sesongs Champions League, var et hjemmetap mot Marseille mye av årsaken til at de røde måtte vinne sine tre siste kamper for å gå videre til utslagskampene i Mesterligaen. Det hele ble kronet med imponerende 4-0 på Stade Vélodrome i Marseille. Rafael Benitez mener det kan ha vært den verste hjemmekampen og den beste bortekampen han har hatt ansvaret for i Europa etter at han kom til Liverpool FC. Nå ønsker manageren en bedre start i gruppespillet, og aller helst med borteseier i Frankrike i morgen.

- De har byttet noen spillere, men de fleste spillerne fra forrige sesong er likevel i klubben. Jeg synes de virker fokuserte og har startet sesongen veldig bra, sier Rafa til pressen om morgendagens motstander Marseille som er i tetsjiktet under sesonginnledningen i Ligue 1.

- De spiller bra, de vinner kamper og de scorer mål. Det vil bli vanskelig mot et godt lag, men vi spiller også bra for øyeblikket.

- Bolo Zenden er en fantastisk person og en glimrende proff, sier Benitez foran det mulige møtet med den tidligere Liverpool-spilleren. - Alle her vil håpe at han spiller bra for dem denne sesongen, bare ikke mot oss i Champions League.

- Marseille er et offensivt lag. De har spillere med fart og teknikk, slik at jeg tror det vil bli en åpen kamp.

- 4-0 seieren mot dem forrige sesong kan være det beste jeg har vært involvert med, når vi snakker om bortekamper. Fernando Torres scoret et fantastisk mål, laget var veldig godt organisert, vi spilte god kontringsfotball, innstilling til spillerne var meget bra, slik at det var en nesten perfekt kamp.

- Etter en slik kamp kan det være at hjemmelaget tenker at man må være forsiktige neste gang, men samtidig har de nye spillere og det er en ny situasjon.

- Vi ønsker å vinne kampen. Det er viktig å få en god start slik at vi vil prøve å sikre oss tre poeng. Men du vet aldri, kanskje kan det bli slik at uavgjort vil være et godt resultat. Vår tanke går imidlertid mot en seier.

- Vi er i en vanskelig gruppe. PSV er et godt lag med erfaring, og vi kjenner hverandre godt. Atletico er også et veldig godt lag, med angripere som er i form. De scorer mye i et lag som har bedre balanse enn forrige sesong. Det blir vanskelig.


Barnes landslagsmanager?
Sky Sports News sier i kveld at John Barnes i løpet av den neste måneden vil ha samtaler i Jamaica med tanke på å bli ny landslagsmanager for landet hvor han har sine røtter.