Rafa valgte Torres foran Owen

Michael Owen sto på Benitez sin liste over potensielle spisskjøp i sommer, men valget falt på Fernando Torres. David Moyes trapper opp ordkrigen.

Fernando Torres er navnet på alles lepper om dagen. Ingen i Liverpool ser ut til å savne Michael Owen lenger. En Owen som i dag leder Newcastle ut på sin gamle hjemmebane som kaptein. En Owen som faktisk viser seg å ha stått på listen over potensielle spisskjøp da valget falt på nettopp Torres.

Rafael Benitez avslørte nemlig på gårsdagens pressekonferanse at han hadde en liste med ti navn da han skulle handle spiss i sommer. Øverst på listen stod Fernando Torres. Men blant de ti navnene befant altså Michael Owen seg også. Karer som Steven Gerrard og Jamie Carragher skal ha drevet hard lobbyvirksomhet overfor Benitez for å bringe Owen tilbake til Anfield, men spanjolen valgte på tross av dette landsmannen Torres. Det er det vel ingen i Liverpool FC som angrer på i dag.

- Michael var ett av navnene jeg hadde på lista over spisser vi vurderte i sommer, men Fernando var hele tiden den som toppet lista, og den vi ønsket mer enn noen annen, forteller Benitez.

- Steven Gerrard og Jamie Carragher minnet meg stadig om hvor god Michael er, og at de ønsket ham tilbake fordi han er en stor avslutter og en god spiss. Men Torres var førstevalget vårt, fordi han er ung, rask og har et stort potensial. Han hadde alle de egenskapene vi ønsket, og vi er veldig godt fornøyd med valget vi tok, legger han til.

- Når Michael er skadefri er han en av de beste spissene i verden. Men vi vurderte Nando som yngre, raskere og til å passe bedre inn i vår spillestil. Han kan løpe inn bak spisser fra en dypere posisjon, og er en lagspiller. Det var ikke bare jeg som tok avgjørelsen. Hele speidernettverket kikket på en rekke spisser. De så farten, egenskapene og hungeren til Fernando. Michael er en god spiss, men vi er fornøyd med at Torres er her. Han er ydmyk, og har en rekke fornuftige personer rundt seg som tenker fornuftig angående hans fremtid.

Moyes har startet ordkrigen
Everton-manager David Moyes ble i går kåret til månedens manager for februar, og da han ble presentert for trofeet valgte han faktisk å snakke mer om Liverpool enn sitt eget lag! Det er tydelig at skotten benyttet anledningen til å starte ordkrigen og det psykologiske spillet frem mot Merseyside-derbyet, som kan bli meget avgjørende med tanke på den forgjettede fjerdeplassen.

Blant annet uttalte han at han på forhånd forventet at Liverpool ville vinne ligaen i år, eller i det minste bli nummer to, og understreket samtidig at de røde utvilsomt hadde underprestert denne sesongen. Skotten mener at Liverpool har mislykkes denne sesongen selv om de tar fjerdeplassen, mens hans understreket at det ville være en stor prestasjon av Everton om de tok fjerdeplassen.

- Jeg trodde Liverpool ville bli nummer en eller to denne sesongen med de spillerne de kjøpte. Jeg trodde de ville være veldig nær å vinne ligaen. Det kan ikke betraktes som noen suksess om Liverpool kommer på fjerdeplass, men dersom Everton tar fjerdeplassen er det en suksess. Men for et lag som satset på å vinne tittelen, kan det umulig bli betraktet som en suksess.

- Liverpool har brukt penger som tilsier at de burde vinne tittelen, og det vil være et alvorlig problem for dem om de ikke kvalifiserer seg til Champions League. Det vil det ikke være for oss. Vi har ikke budsjettert med det. Kanskje gjør vi det i fremtiden, men ikke nå.

- Man kan egentlig ikke forvente at vi skal komme foran Liverpool på tabellen. De er favorittene til fjerdeplassen. Så dersom noen før sesongen hadde tilbudt meg at vi skulle være a poeng med Liverpool men ha dårligere målforskjell ti kamper før slutt, så hadde jeg tatt det.

- Jeg tror dog ikke kampen om fjerdeplassen står bare mellom oss og dem. Aston Villa, Portsmouth, Blackburn og Manchester City kan også blande seg inn i denne kampen. Jeg tror ikke det blir avgjort før i siste serierunde.