Rafa venter på FIFA-vedtak?

Det ryktes at Rafael Benitez vil legge sine transferplaner på is inntil ha vet om FIFA-presidenten lykkes med å innføre utlendingskvote. Abramovich med bud på Torres?

Flere av de største avisene i England melder i dag at Rafael Benitez vil legge sine transferaktiviteter på is inntil han vet om Sepp Blatter får gjennomslag for sitt forslag om å redusere antall utlendinger i verdens ligaer. FIFA-presidentens forslag går ut på at alle klubber til en hver tid ikke kan ha mer enn fem utlendinger på banen. Det er ventet en endelig avgjørelse angående dette i slutten av innværende måned.

Dersom Blatter får aksept for sitt forslag øker nok sjansene for at karer som Peter Crouch og Jermaine Pennant fortsetter i Liverpool. Uansett vil verdien til disse to spillerne skyte i været dersom Blatters forslag blir vedtatt. FIFA skal stemme over saken under sin kongress i Sydney den 29. og 30.mai.

- Man snakker mye om lokale spillere, men det er åpenbart at alle lag forsøker å kjøpe de beste spillerne, og de kommer fra hele verden. Vi vet hvordan reglementet er, og vi vil forsøke å gjøre det vi må uansett hva som skjer i FIFA, kommenterer Liverpool-manageren.

Blatters forslag møter sterk motstand i EU, men dersom forslaget virkelig går igjennom vil flere engelske klubber måtte revurdere sin innkjøpspolitikk dersom de skal være i stand til å starte kampene med seks engelske spillere på banen. Denne sesongen startet Liverpool hele 41 kamper med bare en eller to engelske spillere. De startet med tre engelske spillere i 17 kamper, og fire bare en gang.

Abramovich med bud på Torres?
Marca hevder at Chelsea-eier Roman Abramovich har lagt inn et bud på hele 50 millioner euro for Fernando Torres. Det har tydelig falt Chelsea-eieren tungt for brystet at ligamesterskapet ikke havnet i London vest denne sesongen, og han har allerede punget ut med £16.1M for Portos høyreback Jose Bosingwa. Flere medier melder nå at Liverpool sporenstreks skal ha avslått budet.