Rafa vil ha Rame inn og Itandje ut

Rafael Benitez ønsker seg Ulrich Rame som ny reserveeeper, og er villig til å ofre Charles Itandje og et mindre pengebeløp. Dossena ikke til EM. Kewell kaptein for Australia mot Ghana.

Liverpool Daily Post skriver i dag at Bordeaux-keeper Ulrich Rame kan være nestemann inn porten på Anfield, etter at Philipp Degen ble bekreftet som Liverpool-spiller fra 1.juli i går. Rafael Benitez skal ha øremerket Rame som sitt førstevalg når han skal hente inn en ny reservekeeper.

35 år gamle Rame er en erfaren herremann med 12 landskamper for Frankrike. Han har vært fast førstevalg i Bordeaux i de siste 11 årene, og hjalp sin klubb til andreplass i den franske toppdivisjonen i år.

Rame har fortsatt ett år igjen av kontrakten sin med Bordeaux, men Liverpool skal være villige til å la Charles Itandje gå motsatt vei i tillegg til et mindre pengebeløp, som et plaster på såret for den franske klubben. Itandje var som kjent fast inventar hos Lens før han kom til Anfield, men har ikke klart å imponere Benitez nok til å få fornyet tillit i Liverpool.

Rutinerte Rame var med i Frankrikes tropp til EM i 2000 og VM i 2002. Han spilte begge Bordeaux sine kamper mot Liverpool i Champions League i 2005/06.

Liverpool Daily Post bekrefter også at Scott Carson kan forlate Anfield for om lag £6M. Rafael Benitez håper fortsatt at Carson kan inngå i en avtale som bringer Gareth Barry til Anfield.

Intet EM for Dossena
Den Liverpool-linkede venstrebacken Andrea Dossena fra Udinese kom ikke med i EM-troppen til Italia, som ble offentliggjort i går. En skuffelse for forsvarsspilleren som debuterte for Italia mot Sør-Afrika så sent som i november.

Kewell blir kaptein mot Ghana
Harry Kewell vil fortsatt være registrert som Liverpool-spiller frem til 1.juni, men blir da frigitt når kontrakten løper ut. Det siste vingen gjør på en fotballbane som representant for Anfield-klubben ser ut til å bli at han leder Australia som kaptein i fredagens privatlandskamp mot Ghana.

Kewell var kaptein for Australia for første gang i privatlandskampen mot Singapore tidligere i vår. Dette var kampen hvor han pådro seg den siste av en lang rekke skader.

- Harry vil være kaptein mot Ghana, det er det ingen tvil om, sier Australias landslagssjef  Pim Verbeek.

- Han vil være kaptein i denne kampen, men han blir selvsagt ikke gitt garantier om å være det også i neste kamp. Klarer han å gjøre seg like bemerket som han gjorde mot Singapore, vil han gjøre en flott innsats for gruppen med sin rutine. Han er klar for dette.

Verbeek regner med at Kewell er i stand til å spille 90 minutter i angrep for Australia på fredag, selv etter det lange skadeoppholdet vingen har hatt.