Rafa vil ha Sammy

Ifølge Liverpool Echo har Rafael Benitez bestemt seg for Sammy Lee som ny assisterende manager. Gary McAllister vil følge rød oppskrift i play-offs.

Sammy på vei tilbake
Det har ligget i kortene en stund, men ifølge Liverpools største lokalavis har Rafael Benitez sett seg ut Sammy Lee som ny assisterende manager. Lee fikk sist høst sparken som manager i Bolton, men har en lang fortid i Liverpool FC som spiller, reservelagstrener og førstelagstrener.

Han ble også tilbudt om fortsatt jobb på Anfield da Rafael Benitez, men med Pako Ayesteran som sin assistent valgte spansktalende Sammy å si nei til videre arbeid i klubben.

Echo hevder at Sammy Lee vil komme inn i assistentrollen som Ayesteran hadde, heller enn å erstattet Alex Miller som skal begynne i japansk fotball.

Med sin smittende entusiasme og oppfinnsomhet var Lee en meget populær trener i Liverpool. Klubben han vant ligaen med tre ganger, to ganger serievinnercupen og fire ganger ligacupen. Lille Sammy spilte også for Queens Park Rangers, Osasuna, Southampton og Boltong, i tillegg til å få 14 landskamper for England.

Han ble hentet av Graeme Souness for å erstatte Phil Thompson som reservelagstrener i 1992. I 1999 forfremmet Gérard Houllier ham til å være førstelagstrener, ironisk nok med Thompson som da assisterende manager.


McAllister i cupspill
Den tidligere legenden på Anfield, Gary McAllister, skal på mandag som manager lede Leeds til den første semifinalen i play-off mot Carlisle. Prisen er en finale hvor vinneren rykker opp i the Championship.

McAllister sier han vil benytte seg av den erfaringen han fikk ved å være med på et Liverpool som i 2000/01 vant tre cuptiteler.

- Det er cupfotball nå, men hjemme- og bortekamp. Jeg vil derfor nytte av de erfaringene jeg fikk under Gérard Houllier under de fantastiske kamprekkene vi hadde i cupene, forklarer Gary Macca.

- Jeg har aldri tidligere vært involvert i slike play-offs, men jeg vet hvordan det er å spille hjemme og borte fra UEFA-Cupen.

- Meldingen er å "holde det gående". Alt kan skje i slike kamper. Nøkkelen er at en må ikke få panikk selv om det skulle gå galt i den første kampen. En må forholde seg rolig. Vi må ha mental kulde og samtidig årvåkenhet til å kunne slå den avgjørende pasningen, eller skuddet som kan gi en scoring.

- Jeg vet alt alle er klare for kampen, men jeg ønsker å se list og kvalitet.