Reservelaget møter Bolton i kveld

Reservelaget møter i kveld Bolton på Reebok Stadium. Trener Ablett forlanger en helt annen innsats enn i den skuffende forestillingen mot Blackburn i forrige uke. Nemeth skadefri igjen.

Liverpools reservelag ligger for øyeblikket helt nede på 9.plass i Barclays Premier Reserve League North. Hovedårsaken til det er at de har tapt hele fem av sine åtte spilte kamper, noe som er meget skuffende for fjorårsvinneren.

- Vi ønsker å se bedre spill, og resultatene teller selv om folk av og til sier at de ikke gjør det. Det er rom for store forbedringer, når man ser hvor vi ligger på tabellen for øyeblikket. Jeg har fortalt spillerne at det de gjorde i fjor ikke betyr noe nå, uttaler trener Gary Ablett til Liverpoolfc.tv.

- Alt for mange av spillerne ser fortsatt ut til å leve på den gode fjorårssesongen. Vel, de har ikke etablert seg i Liverpool FC før de har plass på Rafas førstelag. Vi har svært mye å spille for, ettersom vi misliker sterkt å være i den posisjonen vi er nå. Vi vet vi er bedre enn dette, men til syvende og sist må vi vise det ute på banen. Resultatene vil avsløre om vi er så gode som vi tror vi er, eller ikke.

- Vi har produsert et par spillere til førstelagstroppen, men spillemessig har vi hatt en svak sesong så langt. Vi har fortsatt mye å jobbe med før ting er slik de skal være igjen. Vi har hatt et par møter med spillerne, der vi har latt ordet være fritt. Vi prøver å få dem til å skjønne hva som kreves av dem når de spiller for denne klubben.

- Det er slik i denne klubben, at dersom du ikke leverer varene så vil klubben finne noen annen som gjør det. Så lenge man er her, må man gi alt. Spillerne må hver dag gå til trening som om det kan være deres siste økt, og spille hver kamp som om det kan være deres siste kamp.

- Vi håper de møtene vi har hatt har bidratt til at spillerne skjønner hvilket profesjonelt miljø de jobber i, og hva det krever av dem.

- Nå ser vi frem til å spille på Reebok Stadium, og vi ser frem til responsen fra spillerne. Denne kampen mot Bolton vil gi noen av våre unge spillere en sjanse til å vise seg frem. Etter tapet i forrige uke er det viktig å fokusere på å få med seg poeng fra denne kampen. Vi ønsker å bygge opp selvtilliten og se bedre spill.

Krisztian Nemeth skal ha ristet av seg skaden han pådro seg i sluttminuttene mot Blackburn, og er klar til innsats igjen mot Bolton.

- Krisztian er skadefri, bekrefter Ablett.

- Han har trent igjen i et par dager nå, og for hans del handler det om å få kamptrening. Det var ikke planen å la ham spille hele kampen mot Blackburn, men han er alltid en kar som kan dukke opp og score ett mål, så vi lot ham få spille lenger enn det som var intensjonen før matchen.

- Vi vil følge ham med argusøyne. Han vil lede angrepsrekka mot Bolton. Dersom han gjør jobben sin på topp, kan vi bytte ham ut i andre omgang. Vi må ikke overbelaste ham nå like etter comebacket fra skaden.

Ablett er ellers godt fornøyd med den ferske forsvarsspilleren Emmanuel Mendy, selv om senegaleseren forårsaket straffesparket som førte til at de røde tapte mot Blackburn.

- Emmanuel vil lære av den feilen. Han gir alt på hver eneste treningsøkt, og det gir deg lyst til å jobbe mer med ham. Han er ung, han er uvant med dette og litt fersk. Språket er også et problem for ham for øyeblikket. Men han lytter og ønsker å lære. Emmanuel har kommet inn på laget på et vanskelig tidspunkt, ettersom vi ikke har spilt bra. Jeg synes han skal være ganske fornøyd med sine bidrag i de par siste kampene. Han har ikke skuffet noen.

- Unge spillere vil alltid gjøre feil, og for Emmanuel er det en bratt læringskurve. Han har bare hatt et par måneder til å bli vant til livet her. Han er en spiller jeg vil holde på og jobbe mye med, ettersom han virkelig ønsker å bli bedre.

Kveldens kamp på Reebok Stadium har avspark klokken 20.00, og kan følges direkte på LFC TV. Vi kommer også til å følge opp med en forløpende kampoppdatering her på liverpool.no.