Reservene kan øke forspranget i kveld

Reservelaget har fått fem poengs forsprang i serien, og har sjansen til å øke dette borte mot Newcastle i kveld. Ny stygg kneskade for uheldige Fransisco Duran. Mancini spår tøff kamp.

Liverpools reservelag seiler i medvind i reservelagsserien, og har etter 1-0 seieren i toppoppgjøret mot Sunderland fått et forsprang på fem poeng ned til Manchester City og Sunderland på andre- og tredjeplass på tabellen. I kveld venter lagets fjerde bortekamp på rad, mot svakt plasserte Newcastle på St James' Park. Trener Gary Ablett håper selvsagt dette skal bety den syvende strake seieren.

- Vi har gjort det godt. Jeg tror samholdet i gruppen er veldig viktig. Det bidrog til at vi vant vår forrige kamp mot Sunderland. Det er en voldsom lagånd i dette laget, etter at de nye guttene kom inn. Alle utlendingene har funnet seg til rette, og hele gjengen trives sammen. Det reflekteres også ute på gressmatta, uttaler Ablett til liverpoolfc.tv i dag.

- Vi leder ligaen nå, men det er fortsatt sju kamper igjen å spille og vi har noen tøffe kamper foran oss. Vi begynner med Newcastle i kveld. Senker vi nivået vårt vil vi få trøbbel, advarer han imidlertid.

Ablett trekker ellers frem lovende, unge spillere som Daniel Pacheco, Krisztian Nemeth, Daniel Ayala og Gerardo Bruna, som han mener er spillere som vil slå ut i full blomst neste sesong.

- Jeg har prøvd å matche dem forsiktig. Krisztian er litt eldre enn de andre, så han har fått spille litt mer. Han har imidlertid mistet mye av sesongen grunnet en skade. Nå har han funnet seg til rette her, og vi ser hva han kan bidra med. Han er en målscorer, og jeg håper han fortsette å score like ofte som han har gjort i det siste.

Jay Spearing skadet kneet sitt mot Sunderland, og blir regnet som tvilsom til kveldens kamp mot Newcastle.

- Forhåpentligvis er han tilbake til neste kamp, mot Manchester United, sier Ablett.

Newcastle ble slått 2-1 på hjemmebane i oktober. Da stilte de med sterke spillere som Ameobi, Pattinson og Edgar.

- Det kan bli vanskelig for oss i kveld. Vi leder ligaen, og alle ønsker å slå oss nå. Vi må gå til hver kamp med riktig innstilling. Jeg vet ikke hvem Newcastle vil benytte i kveld, men førstelaget deres spilte ikke i helgen, så det kan fort bli et sterkt lag.

Dersom Liverpool klarer å beholde sin posisjon på toppen av tabellen i reservelagsserien helt frem til sesongslutt, vil de møte vinneren av reservelagsserien i sør-England over to kamper for å gjøre opp om hvem som har landets beste reservelag. For øyeblikket leder Aston Villa den avdelingen.

Nytt tilbakeslag for Duran
Ablett avslører ellers at skadeforfulgte Francisco Duran har skadet det samme kneet som holdt han ute i ni måneder, og han må nå regne med et nytt halvår på sidelinja. Det bare kort tid etter at han gjorde comeback før jul.

- Dette er et hardt slag i ansiktet for oss, men enda verre for gutten. Mentalt må det være tøft for ham. Han har pådratt seg akkurat samme skade i det samme kneet. Jeg føler med ham.

Mancini tror oppgaven blir tøff
Inter Milan-trener Roberto Mancini forventer tøffe tak på Anfield i morgen kveld. Italienerne vil ankomme Merseyside senere i dag, og vil da gjøre sine siste forberedelser til kampen.

- Liverpool er kanskje ikke helt i teten i Premier League denne sesongen, men det kan bare være en fordel for dem i Champions League. Det betyr bare at de vil være enda mer fokuserte på denne turneringen nå, noe som kan gjøre ting vanskeligere for oss, uttaler Mancini til italiensk presse i dag.

- Jeg mener deres nåværende form er misvisende. Det vil bli vanskelig å slå dem. Vi vet de har et godt lag med kvalitetsspillere, og en god manager i Rafael Benitez. Jeg forventer vanskelige kamper både på Anfield og på San Siro.

- Jeg aner ikke om det er en fordel for oss å spille på Anfield først. Vi snakker om to meget sterke lag her, så jeg anser ikke rekkefølgen på kampene som utslagsgivende.