Riera fikk en datter

Familien Riera har fått en datter, og Albert har sluttet seg til den spanske troppen igjen. Alonso avviser at rasisme er utbredt i Spania. Storseier for Ajdarevic. Avbud fra Buchtmann og Simon.

Albert Riera har igjen sluttet seg til den spanske landslagstroppen i forkant av VM-kvalifiseringskampen mot Belgia i Brüssel, etter å ha vært tilstede ved sin datters fødsel. Riera stod over Spanias trening i Tallinn på søndag, og reiste i stedet til Barcelona for å være ved sin kones side under fødselen. Nå har datteren, som har fått navnet Alejandra, kommet til verden, og Riera kan dermed fokusere på fotballen igjen.

- Spania er ikke et rasistisk land
England skal spille privatlandskamp borte mot Spania i februar, men landslagssjef Fabio Capello sier at det ikke kommer på tale å spille kampen i Madrid etter at Shaun Wright-Phillips og Ashley Cole opplevde rasehets fra tribunene da England tapte 1-0 for Spania i den spanske hovedstaden for fire år siden. Rio Ferdinand og Jermain Defoe opplevde også upassende tilrop fra hjemmefansen i den kampen.

Xabi Alonso avviser imidlertid at Spania er et rasistisk land, og Liverpools midtbanespiller forventer ikke lignende problemer for de engelske spillerne denne gangen.

- Jeg er ikke bekymret over at Capello sier at England ikke vil spille på Bernabeu på grunn av rasisme. Rasisme finnes i større eller mindre grad i alle land. Vi må komme oss videre og sørge for at det ikke skjer igjen. Spania er ikke noe rasistisk land, men noen prøver å skape en unødig konflikt, uttaler Alonso til spansk presse.

Ajdarevic med 90 minutter for Sverige
Astrit Ajdarevic spilte hele kampen for Sverige U19 i EM-kvalifiseringsoppgjøret mot Makedonia U19 i Skopje i ettermiddag. Svenskene vant 4-0. Ajdarevic pådro seg gult kort i det 87.minutt. Sverige ligger godt an til å kvalifisere seg for EM-kvalifiseringens eliterunde.

Avbud fra Buchtmann
Liverpool-junioren Christopher Buchtmann har meldt avbud til en landslagssamling med Tyskland U17 i perioden 14.-19.oktober, inkludert kampene mot Tsjekkia og Russland. Grunnen til avbudet er ikke kjent.

Simon og Gulacsi
Etter hva vi har grunn til å tro har Andras Simon meldt forfall til Ungarn U19 sine EM-kvalifiseringskamper mot San Marino (20.okt), Aserbajdsjan (22.okt) og Skottland (25.okt) på grunn av skade. Vi forstår det også slik at Peter Gulacsi har fått lov til å slutte seg til troppen senere enn de andre spillerne.