Riise frustrert over de tapte poeng

John Arne Riise er frustrert over de tapte poengene som har kostet Liverpool dyrt denne sesongen. Åpningsseier for Liverpool-reservene. Oppdatert med målscorere.

Riise om de tapte poeng
Igjen har Liverpool tapt så mange poeng at de heller ikke i år er med helt inn i kampen om ligatittelen. John Arne Riise er frustrert, men sier at det er mer enn nok å spille om, blant annet det sjette trofeet i den gjeveste Europa-cupen.

- Vi må bare innrømme at de elleve uavgjorte kampene som vi har spilt denne sesongen har kostet oss muligheten til å vinne Premier League for første gang. Men med en kvartfinale i Champions League mot Arsenal og en kamp med Everton om fjerdeplassen å spille om, så kan dette likevel bli en suksessfull sesong for oss, sier Riise til det offisielle kampprogrammet til Liverpool FC.

- Vi må bare innse at ligagullet er tapt. Men vi har klart å holde fokus oppe på Champions League i stedet. Nå må vi bare holde på fjerdeplassen i ligaen. Det blir heller ikke lett. Everton og Aston Villa har gjort det bra, i tillegg til ett eller to andre lag. Så vi må holde konsetrasjonen oppe i alle de kampene som er igjen denne sesongen. Vi er virkelig gode når vi er gode, så det får vi bare tilstrebe å være hver gang.

Det som frustrerer Riise er at de er åtte poeng fra toppen av Premier League, og har spilt en kamp mer. Statistikken frustrerer, og nordmannen føler at laget kunne vært helt der oppe dersom noen av de tette uavgjorte kampene hadde blitt snudd til de seirene de hadde forventet.

- Det er blitt for mange poengdelinger, så enkelt er det. 0-0 eller 1-1, eller hva det nå er. Det er ikke godt nok hvis du ønsker å vinne kampene. Gode lag vinner på dårlige dager også. Men det er for sent å gråte over spilt melk. Vi kan bare tenke på hva vi kan gjøre framover og det er å ende på fjerdeplassen og gjøre et helhjertet forsøk på å vinne Champions League.

Poeng er tapt hjemme mot lag som Birmingham, Wigan og Aston Villa. Dette er seks tapte poeng som kunne vært gode å ha i kampen mot Chelsea, Manchester United og Arsenal i tittelkampen. Riise tror ikke poengdelingene er den eneste grunnen, men det er heller ikke gjort en god nok jobb mot topplagene.

- Det er grunnen til at vi ligger på en fjerdeplass og ikke er helt i toppen. De beste lagene slår hverandre, samtidig som de slår de lagene vi har spilt uavgjort mot. Vi vet hva vi gjør galt. Vi må bare begynne å gjøre de riktige tingene, sier Riise.

Reservene vant
Liverpool-reservene vant første kamp i Dr. Pepper Dallas cup XXIX med en 7-1-seier over FK Slavija søndag kveld. Gary Abletts lag fløy til USA sist fredag og seieren fører dem i toppen av supergruppe B. Det er foreløpig ikke kommet opplysninger om hvilke spillere som scoret målene for de røde.

Mandag kveld venter det meksikanske laget Tigres, som på sin siude slo Ryutsu Keizai Kashiwa fra Japan med 2-1 i deres åpningskamp.

Ablett mener hans spillere godt kunne ha scoret flere mot FK Slavija. Målene mot laget fra Bosnia and Hercegovina ble scoret av Gerardo Bruna (2), Ray Putterill (bildet 2), Craig Lindfield, Ryan Flynn og Jay Spearing.

- Seieren var komfortabel og vi kunne vunnet med mer. Deres keeper spilte bra. De spilte mann-mot-mann-fotball, men vi greide å ta ledelsen 2-1 ved halvtid. I andre omgang lot vi ballen gjøre arbeidet, løp mye og lot ikke bosnierne komme inn i kampen, sier Ablett om kampen som ble spilt på den berømte Pizza Hut Park Stadium foran tilskuerne som inkluderte Tom Hicks jr.

- Det var en fantastisk atmosfære og mellom 4000 og 5000 tilskuere. De fikk se en god kamp av et godt Liverpool-lag. Vi snakket med Tom Hicks jr. og hans bror. De har vært fantastiske mot oss. På onsdag skal vi sammen med dem for å se på deres ishockeylag spille kamp. Dagen etter skal vi på en NBA-kamp i basketball. Det er ingenting å si på mottakelsen her, sier reservelagstrener Ablett.

Turneringen skal vare i ti dager. Til tross for en god start har ikke alt gått etter planen. Den ungarske trioen Krisztian Nemeth, Peter Gulacsi og Andras Simon kunne ikke være med i åpningskampen i turneringen, på grunn av manglende spilletillatelse. Ablett håper dette kan være løst i løpet av tirsdagen. I så fall vil de være spilleklare til kampen mot det japanske laget Ryutsu Keizai onsdag kveld.